Mam ten sam problem z tarciem tylu. Molestowałem Aso ale twierdzą, że nie ma wytycznych z Toyota Polska na wymianę tarcz i klocków więc nie wymieniaja. Problem ten jest podobno typowy dla hybryd z powodu odzyskiwania energi i tył ledwo hamuje. U mnie te tarcie pojawiło się przy 25 tys przebiegu jak sypneli solą i tarcze zaczeły się utleniać-rdza. Możliwe, że fabryczne tarcze są słabej jakości i rdzewieją szybko. Rozwiązaniem moga być tarcze o lepszym składzie metalowym chyba mniej siarki. Kiedys w t25 zakładałem tarcze ate i rdza niechętnie je brała.
A propos wygłuszenia aurisa. Czy ktoś wygłuszał już drzwi i czy dało to jakiś efekt czy rdzwi ta mało i trzeba wygłuszać z podłogą. Przy 120 km/h głośno się robi nawet na kołach 16 ale oponach zimowych. W zasadzie na oponach letnich fabrycznych conti2 nie było dużo ciszej.
Czy zdaża sie Wam, że przy tych mrozach lusterka zewnetrzne rozkładają się o 180 stopni i nie zatrzymują się w standartowym położeniu? Jak postoi w garażu ogrzewanym lusterka działają prawidłowo.