Częsci samochodowe w iParts.pl

Autor Wątek: Problem z ładowaniem  (Przeczytany 975 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dejv89

  • Toyot Leżący
  • *
  • Wiadomości: 17
  • Płeć: Mężczyzna
Problem z ładowaniem
« dnia: 16-11-2017, 21:40:04 »
Witam

Carina e 1.8 7AFE, problem z ładowaniem. Przy obciążeniu światłami, ogrzewanie tylnej szyby + dmuchawa na max ładowanie spada do 13V, 12,5 a czasem nawet niżej np jak włączą się wentylatory na chłodnicy, razem z ładowaniem obniżają się też obroty silnika. Jak dodam lekko gazu ładowanie wzrasta do 13,5 - 13,9. Czy to ewidentny problem z alternatorem?  Wymieniać w ciemno?

Offline arturp

  • Toyot Pełzający
  • **
  • Wiadomości: 333
Odp: Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: 16-11-2017, 23:34:23 »
A nie bylby to problem z akumulatorem predzej ? Ile ma lat ? Jakie napiecie przy wylaczonej stacyjce ? Czy byl ladowany ?
Lexus IS 300h Executive - 01/2014 - 137000km | Lexus CT 200h Executive - 05/2015 - 98000km | Yaris II 1.33 - 05/2011 - 93000km

Offline dejv89

  • Toyot Leżący
  • *
  • Wiadomości: 17
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #2 dnia: 17-11-2017, 00:48:45 »
Akumulator ma jakieś 3-4 lata, może 5 nie pamiętam dokładnie. Ostatnio sprawdzałem napięcie po 2 dniowym postoju i było 12,4V

Offline Sakurax

  • Prawie Toyot
  • Wiadomości: 2
Odp: Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #3 dnia: 26-02-2018, 10:45:08 »
It is great to help reveal the truth about this issue.



Offline dgolf

  • Toyot Chodzacy
  • ***
  • Wiadomości: 827
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #4 dnia: 26-06-2018, 09:19:49 »
Problem z utrzymaniem wolnych obrotów (spadają za nisko przy obciążeniu), nie z alternatorem.
Spritmonitor.de" border="0

Toyota Klub

Odp: Problem z ładowaniem
« Odpowiedź #4 dnia: 26-06-2018, 09:19:49 »