Pojawiły się wyjaśnienia u mnie. Rozpracowałem trochę ten problem, bo miałem to u siebie. Mianowicie, przy szybkim puszczeniu pedału hamulca, stuka mi on trochę, ale nie na tyle, żeby było to jakieś problematyczne. Natomiast pedał sprzęgła stukał mi znacznie mocniej i zawsze, nawet przy normalnym puszczaniu pedału, co było dokuczliwe i wkurzające. Serwis w ASO nie rozwiązał problemu. Mechanik powiedział, że wszystko jest ok. Zajrzałem do pedału hamulca i zobaczyłem, że ma on nałożoną na pedał taką nakładkę z dość twardego plastiku, która stukała o śrubę ograniczającą skok pedału. Nałożyłem na tę śrubę taki gumowy kapturek, całkiem podobny do kapturka odpowietrznika cylinderka hamulcowego, tylko większy, on jest chyba od zabezpieczania śrub do montażu poszycia dachu. Po nałożeniu kapturka stukanie na 100% ucichło. Jest w tej chwili cicho i komfortowo. Przypuszczam, że pedał hamulca funkcjonuje tak samo, jak pedał sprzęgła i żeby zlikwidować to stukanie u kolegi wyżej, można tam nałożyć na śrubę ogranicznika gumowy kapturek od śrub dachowych i problem zniknie. Toyota montuje na te pedały zbyt twarde, plastikowe nakładki i to one stukają o metalowy ogranicznik. Zamiast twardych plastikowych, mogłyby być tam montowane nakładki kauczukowe i nie byłoby tego problemu.