Częsci samochodowe w iParts.pl

Autor Wątek: brak mocy  (Przeczytany 528 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline goora

  • Toyot Leżący
  • *
  • Wiadomości: 17
brak mocy
« dnia: 11-05-2018, 11:22:51 »
Witam.
Koledzy mam taki problem: posiadam od niedawna RAV4 2.0D4D 2003r. Podczas jazdy stałą prędkością np. 120 na 5 biegu, podczas gdy odpuszczę gaz przy zwalnianiu, nie mogę przyspieszyć. Auto jest bez mocy. Po około 15, 20 sekundach auto auto zaczyna reagować na przyspieszanie. Auto rozpędza się fajnie, problem pokazuje się przy problemie, który opisałem.
Jestem nowym właścicielem i nie wiem czy i kiedy czyszczony był EGR....
Mój tok myślenia jest następujący: 1. nagar w EGR
                                                        2. uszkodzony sterownik podciśnienia turbiny
                                                        3. nagar na kierownicy w turbinie( oby nie)
Pomóżcie i podpowiedzcie.

Offline marcin

  • Global Moderator
  • ******
  • Wiadomości: 7043
  • Płeć: Mężczyzna
  • W kombi jeżdżą zombie.
    • 3vz.pl
Odp: brak mocy
« Odpowiedź #1 dnia: 11-05-2018, 18:05:30 »
Z objawów może być wszystko, począwszy od EGR, przez zawór VRV, zapieczone kierownice po wieszające się zaworki SCV.

Zapnij tester i sprawdź parametry. Wróżenie z fusów wiele nie da.
3VZ.pl  części, poliuretany, hamulce, trwała konserwacja podwozia, naprawy, modyfikacje

NOWE SZYBY PRZEDNIE DO 3gen - http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,42938.msg600148.

Offline goora

  • Toyot Leżący
  • *
  • Wiadomości: 17
Odp: brak mocy
« Odpowiedź #2 dnia: 13-05-2018, 21:07:08 »
Wczoraj wyczyściłem EGR, zgodnie ze znalezioną instrukcją, tzn: wykręcić, rozpiąć elektronikę, wyczyścić, zakręcić bez elektroniki, wpiąć we wtyczkę elektronikę, WSZYSTKO JEST GITARA. Jutro podpinam się pod  kompa

Offline goora

  • Toyot Leżący
  • *
  • Wiadomości: 17
Odp: brak mocy
« Odpowiedź #3 dnia: 18-05-2018, 12:20:02 »
pomogło wyczyszczenie sprężarki z nagarów i zabrudzony był ssak w zbiorniku. Działa jak nowe

Offline MarekMarek75

  • Początkujący
  • Wiadomości: 1
Odp: brak mocy
« Odpowiedź #4 dnia: 23-05-2018, 12:21:52 »
Witam ,mam podobnie tylko że u mnie na 3 biegu jak dodam mu tak ostro gazu zaczyna szarpać i traci moc zapala się kontrolka pomorańczowa,i jak  go zgasze i ponownie odpalę to jedzie.Zuwazyłem że jak przejadę większy dystans to wtedy autko jedzie idealnie na każdym biegu i niema problemu z przyspieszniem.

Offline alk80

  • Toyot Leżący
  • *
  • Wiadomości: 59
Odp: brak mocy
« Odpowiedź #5 dnia: 24-05-2018, 10:01:04 »
Marek do sprawdzenia EGR

Toyota Klub

Odp: brak mocy
« Odpowiedź #5 dnia: 24-05-2018, 10:01:04 »