Częsci samochodowe w iParts.pl

Autor Wątek: Problemy z elektryką ???  (Przeczytany 160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Symeon3

  • Prawie Toyot
  • Wiadomości: 2
Problemy z elektryką ???
« dnia: 24-03-2020, 18:11:05 »
Witam wszystkich forumowiczów ....jestem od kilku dni posiadaczem avensis rok 2000/ 1 rej 2001  1.6 vvti . wystąpił mi taki dziwny problem.... przestał działać zamek centralny z  pilota i z kluczyka (działa tylko od wewnątrz jak jest kluczyk przekręcony w stacyjce), przestały działać czujniki cofania (dokładka..nie oryginał) i wiesza się po wyłączeniu silnika obrotomierz na 1000 obr.  ..w momencie przekręcenia kluczyka w pozycję przed uruch. silnika opada na 0 obr. po za tym jak dam wsteczny bieg to tak dziwnie coś cyka w desce rozdzielczej ...to wszystko wydarzyło się jednocześnie .... jakieś pomysły ?????

Offline maly v8

  • Toyot Pełzający
  • **
  • Wiadomości: 119
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problemy z elektryką ???
« Odpowiedź #1 dnia: 24-03-2020, 19:04:39 »
Zacznij od sprawdzenia masy, na akumulatorze, nadwoziu, i silniku, bo objawy jak by gdzieś nie było masy.

Offline Symeon3

  • Prawie Toyot
  • Wiadomości: 2
Odp: Problemy z elektryką ???
« Odpowiedź #2 dnia: 25-03-2020, 08:23:15 »
dzięki za podpowiedź, sprawdziłem masy i są ok a usterkę usunąłem ..okazał się przepalony bezpiecznik 7,5A, do którego wczoraj nie dotarłem (pod maską, ostatni od góry z lewej strony...dokładnie ostatni, który sprawdzałem :)    )

Toyota Klub

Odp: Problemy z elektryką ???
« Odpowiedź #2 dnia: 25-03-2020, 08:23:15 »