Toyota Klub
.: GARAŻ :. => RAV-4 => Terenowe => Rav4 TNGA => Wątek zaczęty przez: igorqq w 25 Lutego 2025, 20:58:28
-
Rav4 MY'24
Hej - co jakiś czas pojawia mi się komunikat na ekranie "Nie można zsynchronizować profilu" z możliwością wpisania na nowo hasła lub zignorowania komunikatu. Czasem po anulowaniu natychmiast wyskakuje drugi raz i muszę anulować drugi raz.
Zawsze ignoruję i nie zauważyłem żadnych negatywnych objawów (wszystkie podróże czy stan licznika/poziom paliwu są aktualizowane w apce), ale sam komunikat jest mocno denerwujący bo potrafi pokazać się w czasie jazdy. Np. korzystam z nawigacji z telefonu w trybie CarPlay i w czasie jazdy nagle pojawia się ten komunikat. Po kliknięciu na "Anuluj" muszę jeszcze kliknąć na ikonę "CarPlay" żeby mi znowu wyświetlił nawigację z telefonu.
Czy orientujecie się może czy jest jakiś sposób, żeby te debilne ostrzeżenia wyłaczyć? Gdyby jeszcze wyświetlał to tylko na postoju to bym wzruszył ramionami, ale wyświetlanie w czasie jazdy taka informacja jest mi zupełnie niepotrzebna a wręcz szkodliwa.
Spotkaliście się z tym problemem? Macie jakieś rozwiązanie?
-
Pojawiło mi się 3 razy od sierpnia, za każdym razem gdy telefony obu kierowców były w aucie, po prostu wpisuje hasło na ekranie na postoju i już się nie pojawia. To chyba jak zmienisz ustawienia się pojawia żeby je zsynchronizować z chmurą.
-
Pojawiło mi się 3 razy od sierpnia, za każdym razem gdy telefonu obu kierowców były w aucie, po prostu wpisuje hasło na ekranie na postoju i już się nie pojawia. To chyba jak zmienisz ustawienia się pojawia żeby je zsynchronizować z chmurą.
Jestem jedynym kierowcą - mam wrażenie, że częściej pojawia się to w obszarach gdzie jest słaby zasięg sieci komórkowej (np. jak jadę przez las). Ale może to być też tylko wrażenie. Spróbuję kiedyś wpisać hasło i zobaczę czy częstotliwość się zmniejszy.
-
Nie zmniejszy. Mi w pewnym miejscu prawie zawsze się pojawia - tam jest dziura w zasięgu.
-
No dopadło i mnie. Od odbioru auta był spokój - konto mi się zawsze synchronizowało. Pojechałem dwa dni temu w trasę do innego województwa tylko 200 km autostradą i na drugi dzień na powrocie pokazał się komunikat, że nie może się zsynchronizować z moim kontem i wyskoczyła tabelka "Anuluj lub Loguj" . Anulowałem to, a po powrocie zalogowałem się na konto. Niestety po każdym zgaszeniu i uruchomieniu auta znowu to samo, że nie może się zsynchronizować i aby się logować - uffff :(
-
jezdzic nie marudzic nie gapic sie w ten durny ekran
-
No tak jak ma działać to niech działa i nie pokazuje mi durnych komunikatów uff :)