Autor Wątek: regulacja  (Przeczytany 11941 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
regulacja
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Października 2004, 10:03:10 »
witam,
podlaczylem do kompa moja instalacje autronic, jak sie okazuje miszanka jest zbyt bogata, pasek jest na czerwonym do oporu,
nie wiem czy przyczyna nie jest czasem odlaczenie uszkodzonego zaworu "egr" recyrkulacji spalin,
alw auto jezdzi ok, trzyma obroty, wszystko ok, tylko spalanie ciut za wysokie, wydaje mi sie ze powinna brac ok. 3 litrow mniej,
dlatego prosze Was o rade czu lepiej dac sobie spokoj i nic nie ruszac czy bawic sie w regulacje. Nie wiem czy to ze mieszanka jest bogata moze miec jakies negatywne skutki ?
Czy poprostu trzymac sie zasady ze jak dziala to jezdzic ?

Czy ktos wie czemu musze przegazowac ze 3 razy przy przelaczaniu z gazu ba na benzyne ? jak tylko dodam gazu raz to sie przydlawia. Troche czytalem ta ksiazke LPG z linku Perzan'a i tam jest cos o przelaczaniu zasilania - czy przy przyspieszaniu czy przy zwalnianiu - moze to kwesita tego ?

pozdrawiam,
bartek

eltech

• Gość
regulacja
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Października 2004, 21:10:50 »
bartek. u mnie też trzeba mocno przegazować zanim zaskoczy ale to może być spowodowane tym że w naszych wózkach zanim tągrubą rurą gaz dojdzie do silnika to na chwilębrakuje mu paliwa bo przełącznik odcina benzynęa gaz jeszcze nie doszedł. tak mi kiedyś powiedzieli w jednym warsztacie.

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
regulacja
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Października 2004, 21:54:51 »
Lechu, to pewnie to, zastanawialem sie tylko czy nie mozna tego czasu odciecia przestawic, w tej ksiazce jest jakas wzmianka ze mozna to regulowac, ze odcina benzyne z opoznieniem ale to w sumie detal jest :)

Tomaszkoss

• Gość
regulacja
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Listopada 2004, 22:59:45 »
Ów parametr nazywa sie najczesciej czas nakladania wyrazony w sekundach tak jest u mnie - mam polska elektronike bingos. Wystarczy tylko zmienic ow parametr i bedzie dobrze.

eltech

• Gość
regulacja
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Listopada 2004, 22:15:43 »
no i może to prawda ale czy w naszych kompach da siętakie coś ustawić

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl