Autor Wątek: Wymiana akumulatora w Yaris - na jaki ? kiedy?  (Przeczytany 205228 razy)

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Wymiana akumulatora w Yaris - na jaki ? kiedy?
« Odpowiedź #240 dnia: 29 Listopada 2018, 19:14:36 »
Koledzy takie techniczne pytanie bo zonie padl aku a nie ma mnie w domu i chcialbym cos kupic pasijacego rowniez rozmiarowo zeby zmiescil sie na oryginalnej podstawce i katownik mocujacy ze szpilkami pasowal z rozstawem i wysokoscia. Albo jakis ko konkretny model yousa czy centry, taba etc.? Z gory dzieki.  AHA zapomnialem dodac ze chodzi o toyote yaris 1.3 vvti 2004 wersja francuska
« Ostatnia zmiana: 29 Listopada 2018, 19:18:32 wysłana przez smokofilidanek »

Offline dizi333

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 20 Grudnia 2018, 17:42:31 »
Padła mi po 4 latach nowa centra plus 330 45 w Yarku 1.0. Samochód na krótkich dystansach, myślę że w dobie produkowania przez firmy produktów tak żeby przetrwały tylko okres gwarancji to i tak nieźle wyszło.
Kupiłem teraz taki sam i zobaczymy jak się będzie sprawował.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #242 dnia: 20 Grudnia 2018, 23:18:27 »
Padła mi po 4 latach nowa centra plus 330 45 w Yarku 1.0. Samochód na krótkich dystansach, myślę że w dobie produkowania przez firmy produktów tak żeby przetrwały tylko okres gwarancji to i tak nieźle wyszło.
Kupiłem teraz taki sam i zobaczymy jak się będzie sprawował.

Ja już miałem odebrać CENTRĘ FUTURĘ ze sklepu < ta jest dużo lepsza od PLUSA> ale większość Userów i Panowie z jednego sklepu odradzili mi tą markę bo jest dużo reklamacji na ten produkt... W rozpaczy wziąłem TOPLĘ chociaż w jednym ze sklepów wciskali mi jakiś skandynawski aku NEXEN czy jakoś tak...
Generalnie co bym nie kupił to przy sprawnej instalacji <ładowaniu> zakładam że max 3-4 lata  pociągnie.
Miałem już różne marki  aku znane i mniej znane, najlepiej wspominam  poza OE firmę DELPHI 8 lat działo gównienko w Suzuki jeszcze na cienkie klemy...Warta pamiętam już tylko 2,5 o tej samej pojemnosci i w tym samym aucie..

Offline bz3tower

• Początkujący
« Odpowiedź #243 dnia: 03 Marca 2019, 15:33:35 »
Witam forumowiczów!
Muszę kupić akumulator: Yaris 2005 D4D, wersja europejska.
Jeździ raczej na krótkie dystanse.
Co polecacie: jaka pojemność i prąd?
Na czym jeździcie i dobrze się sprawuje?
Proszę o pomoc.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl