Autor Wątek: Tapicerka do Avensis 2003  (Przeczytany 22268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Tapicerka do Avensis 2003
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Czerwca 2006, 19:13:10 »
gorąco polecam tym, którzy nie mogą dostrzec choćby odrobiny luksusu w samochodzie za 90 tyś!!

luksus w samochodzie za 90 tysi  ;D ;D  ;D

no chyba że jest to kilkuletni LS 430 albo LS 400   ;)

nie oszukując się - za luksus się płaci 90 z 1,2,3 itd z przodu...  :P :P :P

pzdr

3VZ.pl

FabioBB

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Czerwca 2006, 21:00:45 »

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwca 2006, 21:09:58 »
REWELACJA!!!

Tylko małe ale... Gdzie jest mieszek dzwigni zmiany biegów?

P.S. Dodatkowy smaczek - drewno na podłokietniku...

FabioBB

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Czerwca 2006, 21:23:28 »

tak wygląda robota MAFFa , czyli jak mówiłem MISTRZOSTWO ŚWIATA

zewnętrzne modyfikacje po weekendzie.

Wszelkim zainteresowanym zmianą tapicerki szczerze polecam MAFF , warto wydac parę złoty i MIEĆ ODROBINE LUKSUSU.

Misiak-007

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Czerwca 2006, 22:20:25 »
Witam!!!
W Java Car Designe Robia To za 4500zl http://www.javacardesign.com/statyczna/oferta.php . Mysle ze to jest przystepna cena lecz moglaby byc troche nizsza. Nie bede sie sprzeczal z FabioBB bo przeciez nie oto tu chodzi. Wg mnie z tego co wyczytalem Maff szyje tylko ze skory ze strusia http://www.maff.com.pl/info.php5?typ=oferta a widac ze zdjeci jakie maja ich wykonanie jest bardzo tandetne, poniewaz na zdjeciach widac ze skor ta jest bardzo pomarszczona. U FabioBB wyglada to troche lepiej ale poczekam miesiac dwa. Co do masowki tak dobrze wykananej robotki jakim jest obszywanie foteli Java Car Designe moze sie pochwalic nie jednej firmie. Pozatym jesli byla by zla to ludzie by jej nie promowali wlasnymi doswiadczeniami z tego jak sie czuja gdy usiada w fotelu wykonanym w Javie. (To jest moja opinia)
Pozdrawiam Wszystki Łukasz

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Czerwca 2006, 22:25:15 »
Mam wrażenie, że moja skóra była robiona w Javie (czy to Włocławek?) i nie jestem zachwycony - kilka szczegółów chłopcy pochrzanili, alcantara miała załamania (no, do teraz to się tyłkami rozprasowało ;) ), a i cena (za 7 foteli i cztery boczki) wyniosła drobne 8500 :(

Misiak-007

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Czerwca 2006, 22:33:06 »
Sa dobre i zle dni. Hehehe ;)
A pozatym nie porównuj Alcantary do skory. Bo to jest duza roznica nie tylko w rodzaju materialu ale i w cenie. jest o wiele drozsza. Np. do mojej Toyoty skóra kosztowalaby 4800 a alcantara 6500
Pozdrawiam Łukasz
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2006, 06:18:28 wysłana przez ayrsen »

FabioBB

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Czerwca 2006, 08:12:29 »
Misiak-007 nie wiem co jest tandetne , nierozumiem . Przed AVE miałem Megane II i obszywane było w innej firmie AUTOLOEWEN w Gdyni i porównując ich robotę z Maffem to była dopiero tandeta.

Moim znajomi robili w Maffie ostatnio AUDI TT (jest już na stronie w karmelowych skórach) , VW Passata B6 - jeszcze go nie ma i wszyscy zachwycenie jesteśmy jakością usługi , nierozumiem Twojego wywodu,czyżbyś miał jakieś niespełnione marzenia  ;D

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Czerwca 2006, 08:19:34 »
Jeszcze raz powtórzę - miodzio robota...! ;D ;D ;D
Wygląda extra - jak już pisałem wcześniej - kończ modyfikacje i śmiało zakładaj wątek "Moja Ave"

Myślę, że Misiak-007 ma obawy, jak tapicerka będzie wyglądała za jakiś czas, jak zniesie trudy codziennego uzytkowania...
Ale jak widać w wypowiedzi T.N. - Java też nie zawsze jest perfekcyjna...

Mam nadzieję, że prace Maff'a /o których też trochę słyszałem - przecież jestem z 3miasta ;)/ będą trzymały się równie dobrze, jak wygląd i cena usługi po wyjechaniu od nich - tak czy inaczej - podziel się wrażeniami za jakiś miesiąc/dwa...

Misiak-007

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Czerwca 2006, 13:21:59 »
Arsen dobrze podsumował.
Ja poprostu wyciagam wniosk iz tego co zobaczylem na stronce.
Ale w twojej AVE ladnie wyglada. Tylko ze nie milabym takiej pewnosci po tym jak wygladaly te zdjecia obszytych foteli jesli by mi ktos ze znajomych tej firmy nie polecil.

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Czerwca 2006, 13:36:36 »
Np. do mojej Toyoty skóra kosztowalaby 4800 a alcantara 6500

No to mnie pocieszyłeś, bo już myślałem, że zdrowo przepłaciłem. W każdym razie alcantara jest super - niby to tworzywo sztuczne, ale jakoś tak wykonane, że jakość powierzchni ma lepszą niż ircha, nie powoduje przyklejania się pleców i doskonale się czyści. A do Javy mam zastrzeżenia konkretnie takie, że jeden ze szwów od nowości jest lekko rozpruty na końcu (ale nie leci dalej) i mocowania na rzepy pod fotelami zostały źle wymierzone i są po prostu za krótkie. Poza tym jest spoko

FabioBB

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Czerwca 2006, 14:59:35 »
mISIAK-007  źle przeczytałem Twoją wypowiedź sorry.
Jak dla mnie robotę wykonali bardzo fachowo , w praktyce powinno tezbyć super - dali 12miesiecy gwarancji pisemnej .
Pożyjemy zobaczymy ,napewno jak coś będzie nie tak to poinformuje

Misiak-007

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Czerwca 2006, 17:06:48 »
T.N
Wydaje mi sie ze mozesz sie odwolac i zglosic to do nich jesli mas z(paragon)HEhe

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Czerwca 2006, 21:09:25 »
Pewnie że mogę, mógłbym nawet zgłosić to w ASO, bo skóra była robiona w ramach kupna nowego auta, ale wiem też, że wiąże się to z pewnymi uciążliwościami i nieuniknionym a zbędnymi wydatkami. Usterki chyba nie są tego warte - poza tym rozpruciem, ale kiedyś po prostu wyjmę fotel, wsadzę łapę pod spód i to jakoś zabezpieczę

Looke

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Lipca 2006, 09:24:06 »
POLECAM MAFFa w 100%

ps. aktualnie MAFF wykonuje pełną tapicerkę na zlot VWmanii w NEw Beetlu mojej żony jako ich auto pokazowe i tu niespodzianka robi to Extra w ramach wystawienia auta mej żony jako DEMOCARu na tym zlocie (czy to nieśwaidczy ,że gość ma   
klasę )

FabioBB

Ciesze sie bardzo, ze moglem Tobie polecic osobe z ktorej jestes bardzo zadowolony!! Bardzo ladnie sie prezentuje ta karmelowka w Twojej Avce... Bardzo jestem ciekaw fotek tego Beetla.

Pozdrawiam!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl