Witam,
Właśnie zakupiliśmy z żoną kolejną Corollę, tym razem Kombi 1.4 D4D. Zdecydowaliśmy się na dilera CCC, gdyż tam kupiłem już jedną wcześniej i byłem z nich zadowolony. Jednakże po sprowadzeniu samochodu diler oświadczył, iż podczas transportu z mojego egzemplarza zostało skradzione koło zapasowe, wybito tylnią szybę oraz uszkodzono wew. osłonę klapy bagażnika.
Mieliśmy z żoną dwie możliwości:
1. rezygnujemy z tego egzemplarza i czekamy na następny jednakże o 1000 pln droższy, gdyż od maja na wersje 1.4 D4D jest podwyżka (TMP uważa, iż wymiana szyby nie jest podstawą do uznania samochodu jako nie fabrycznie nowego i w związku z tym nie ma mowy o obniżce ceny).
2. Bierzemy ten naprawiony (wstawienie szyby oraz wymiana osłony + koło zapasowe) z dodatkowymi gadżetami od dilera. Udało nam się wynegocjować opony zimowe. Oglądaliśmy ten samochód i na szczęście nie ma żadnych zarysowań ani uszkodzeń blacharskich.
W związku z tym mam pytanie, czy wymiana tylnej szyby może spowodować w późniejszej eksploatacji jakieś problemy, zakładając że zostanie ona poprawnie wstawiona???
Dodatkowo oprócz mojej Corolli w ten sam sposób okradzioną jedną Ave kombi. Sprzedawca oznajmił nam żebyśmy się tym nie przejmowali gdyż jest to częste zjawisko i niektórzy dilerzy w ogóle w takich sytuacjach nie informują klientów. Po prostu wstawiają szybę i sprzedają.
Co o tym sądzicie???
Pozdrawiam,
PB