Witam wszystkich użytkowników

Jestem tu nowy i mam na wstępie parę pytań.
Posiadam corolke z 1998 r. z silnikiem 4EFE. W październiku zamontowałem do niej gaz BRC Lovato II generacji, i nie jestem z niego zadowolony :( Chodzi mi głównie o spalanie....
Jakie Wy macie wyniki spalania przy podobnej instalacji ???
U mnie jest tak :
Ostra jazda miejska i na Obwodnicy ( Jestem z trójmiasta ) - obroty na 4500 - 5000, spalanie gazu 11,5 do 12 l/ 100 km
Naprawdę ekonomiczna jazda - obroty dp max 3000, płynna jazda na mało uczęszczanych trasach ( tak więc odchodzi wyprzedzanie i szarpanie sie z redukcjami biegów ) spalanie gazu 9,5 l/100.
Moim zdaniem to zużycie jast za wysokie . Wydaje mi sie że przy ostrożnej jeździe na trasie powinno być max7,5 l/100
Byłem juz u kilku speców regulowali kombinowali ale nic to nie dawało.
czasem mam wrzażenie że silnikowi brakuje minimalnie mocy ( ale to tez moze byc wina gazu - a z reguly tankuje na Shellu ).
Ja chyba stawiam na wadliwy parownik a konkertnie jakieś uszkodzenie mechaniczne parownika.
Autko ma przebieg 200 tys. ale jest technicznie zadbane, dla porównania to bezyny w mieście pali max 8,5 l / 100 km.
tak wiec prosze Was o rasy i ocene sytuajcji.
Kolejna sparwa to nie dzialający ABS. W jednym z serwisów zostały mi skradzione czujniki ABS......
Gdzie można dostać w normalnej cenie takie czujniki ????
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.