Autor Wątek: Jakie świece do LPG???  (Przeczytany 22992 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
Odp: Jakie świece do LPG???
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Lipca 2013, 07:58:02 »
Wymienię się doświadczeniem. Od 2009 roku używam w Maździe 626 świec NGK, najpierw wymieniałem co 30.000 (jeżdżą na LPG) ale nie ma to sensu. Obecny komplet ma przejechane już 60.000 silnik pracuje równo, nic się nie dzieje. Sprawdzę jedynie jak wyglądają, gdyż z biegiem czasu wypala się elektroda i zwiększa się przerwa. Przewody również NGK (już mają 80.000km).
Cari II, Mazda 626, Ave T25

glaeken

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Sierpnia 2013, 15:53:25 »
Uwazajcie na swiece irydowe przy gazie II generacji, mozecie miec strzaly w kolektor ze hej.

I wazne, zeby jesli producent przewidzial dwuelektrodowe swiece, nie stosowac jednoelektrodowych.
Generalnie u mnie opowiesci ze do gazu najlepsze sa jednoelektrodowe, nigdy sie nie potwierdzily i zawsze najlepiej wypadaly dwuelektrodowe NKG. Bosh 4 elektrodowy tez dawal rade, ale czasem sie zdarzyl jakis misfire. Na jedno elektrodowych mialem najwiecej strzalow w kolektor (nie wspominajac o tragicznych irydowych, ktore o dziwo w benzynie sprawdzily sie wysmienicie).

Offline bullseye

• Toyot Pełzający
  • **
    • e-debian
Odp: Jakie �wiece do LPG???
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Sierpnia 2013, 19:46:28 »
Mam irydowe (oryginalne do mojego pojazdu) i nie doświadczyłem strzałów jak na razie :)

Offline william7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Sierpnia 2013, 20:41:12 »
Denso wypuściło świece Twin Top, ponoć do gazu sa b. dobre.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl