Autor Wątek: Koniec gwarancji  (Przeczytany 8299 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Boston

• Gość
Odp: Koniec gwarancji
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Maja 2006, 18:33:42 »
Nie wiem czy jest dużo rozbierania ponieważ szybka została wymieniona w serwisie.
Jak się będzie sprawowała nowa osłonka to się dopiero zobaczy.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Sierpnia 2006, 13:16:08 »
Mam już nową szybkę 8) Wymiana odbywa się bezboleśnie. Deska rozdzielcza po skręceniu wyglada dokładnie tak samo jak przed - tylko ta nowa szybka  :D.
Niestety podczas urlopu stwierdziłem, że gałka od skrzyni biegów dobiega swych dni  :( Zrobiły się jakieś wzdymy i naklejka z chromem zaczyna odłazić  ::)  :o Podczas przeglądu 45 kkm zgłosze to do wymiany i powinno być po sprawie.
E18_Prestige_MultidriveS

wiwo

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Sierpnia 2006, 13:40:29 »
U mnie gwarancja kończy się za miesiąc przejechałem prawie 59 tys km i na gwarancji wymienieno
1. przedni reflektor
2. uszczelkę drzwi kierowcy
A teraz mam dylemat jeździc dalej do ASO czy poszukać jakiegoś nieautoryzowanego serwisu. Trzeba będzię to przekalkulować. A Wy  po gwarancji korzystacie nadal z ASO?

stefcio36

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Sierpnia 2006, 14:00:51 »
Ja bede wymienial szybke samodzielnie zgodnie z instrukcja jaka dostalem od glowixa.

Co do szpary nad radiem to rowniez ja mam, czy ktos wie jak to zliwkidowac? Moze na super glue przykleic :)
A moze wiecie jak wyglada zniwelowane tej wady estetycznej w serwisie: wymiana calej deski rozdzielczej???

pozdrawiam
KS
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpnia 2006, 15:19:05 wysłana przez stefcio36 »

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Sierpnia 2006, 14:57:47 »
Cytuj (zaznaczone)
Moze ktos wie jak wyglada zniwelowane tej wady estetycznej w serwisie: wymiana calej deski rozdzielczej???
Optymista! ;) Ktos na forum pisal, ze oni tez to tylko przyklejaja...

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Sierpnia 2006, 09:12:42 »
Cytuj (zaznaczone)
Moze ktos wie jak wyglada zniwelowane tej wady estetycznej w serwisie: wymiana calej deski rozdzielczej???
Optymista! ;) Ktos na forum pisal, ze oni tez to tylko przyklejaja...
Nie. Ja czytałem (na naszym forum oczywiście), iż szparę likwiduje się przez wyjęcie całego panelu z radiem i odpowiedniego zagięcia zacisków, a po ponownym włozeniu jest już ok. Tylko, że ja mam rolkę od dwóch lat i nie widzę zadnej szpary :( Moze mój egzemplarz jest wadliwy  :'( Ja też chcę mieć szparę, taką jak wszyscy ... ;D
E18_Prestige_MultidriveS

cheetah

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Sierpnia 2006, 12:19:54 »
A Wy  po gwarancji korzystacie nadal z ASO?

Ja juz nie. Raz tylko byłem na przegladzie po 4 latach i to był moj ostani przeglad w ASO. prosilem przed przegladem zeby wymienili tylko to co potrzebne ze wzgledu na maly przebieg. No i rzeczywiscie skonczylo sie tylko na wymianie oleju i wymianie gumki tylnej wycieraczki. Ale w sumie czekalem na samochod 4 godz. Jak obserwowalem to na warsztacie auto stalo 1.5 godz i 2.5 godziny na myjni !!!!!!!!!!. Robocizne policzyli mi oczywiscie za 4 godz. zaplacilem okolo 400 PLN za wymine oleju (olej mialem wlasny) i wymiane gumki. Ja dziekuje za takie przeglady.
Chociaż jak auto bylo na gwarancji  to nie moge narzekać na ASO. Wszystki usterki byly usuwane bez mrugniecia okiem.
Na gwarancji wymieniono mi:
- kolumne kierownicy
- kolektor ssący - troche naciagane bo wg mnie ze starym bylo wszystko w porzadku ale jak mechanik   stwierdil ze do wymiany to ja nie bede sie upierać :)

Pozdrawiam

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Września 2006, 20:19:18 »

Niestety stwierdziłem, że gałka od skrzyni biegów dobiega swych dni  :(
Mam też już nową gałkę :D
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl