Autor Wątek: Metaliczny dźwięk przy pełnym skręcie kół w Corolli 1.6 Sedan 2004r.  (Przeczytany 2970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zz_marek

• Gość
Witam wszystkich
Mam do Was pytanie może ktoś spotakał się z takim problemem. Mam Corolkę 1.6 sedana z 2004r. z przebiegiem 22 tyś. Problem mój polega na tym że przy maksymalnym skręcie kół w prawą stronę słyszę jakiś dziwny metaliczny dźwięk jakby stukanie metalowej rurki o inną metalową część. Ciekawa sprawa bo dźwięk ten słyszę tylko przy pełnym skręcie, bez względu czy samochód zminy czy rozgrzany. Wybieram się do ASO ale może zanim to zrobię to ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją, nie chciałbym wyjść na głupa w ASO.
Czekam na jakiś odzew.

Pozdrawiam

Kroket

• Gość
Mam do Was pytanie może ktoś spotakał się z takim problemem. Mam Corolkę 1.6 sedana z 2004r. z przebiegiem 22 tyś. Problem mój polega na tym że przy maksymalnym skręcie kół w prawą stronę słyszę jakiś dziwny metaliczny dźwięk jakby stukanie metalowej rurki o inną metalową część.
Dzwiek wystepuje podczas skrecania kol czy jazdy na skreconych kolach?

zz_marek

• Gość
Tylko przy jeździe na skręconych i to tylko maksymalnie skręconych w prawo. Przy jeździe na wprost nie ma żadnego niepokojącego dźwięku.

Tom-Tom

• Gość
Odp: Metaliczny dźwięk przy pełnym skręcie kół w Corolli 1.6 Sedan 2004r.
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Czerwca 2006, 00:52:16 »
A dzwięk występuje na równej nawierzchni czy na dziurach?
Felgi stalowe, czy jakieś szczególnie duże aluminiowe,
a może jakieś tuleje dystansowe na piastach?
Słyszałem o takim przypadku, że wystąpił hałas przy max skręcie
  po zastosowaniu tuleji i to tylko pojednej stronie.

zz_marek

• Gość
Odp: Metaliczny dźwięk przy pełnym skręcie kół w Corolli 1.6 Sedan 2004r.
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Czerwca 2006, 08:51:54 »
Dźwięk występuje na każdej nawierzchni. Felgi mam aluminowe 15" orginalne kupowane w ASO, zresztą całość koła opony itd. były kupione w salonie razem z samochodem. Nie przypominam sobie abym wpadł w jakąś dziurę lub stało się coś nadzwyczajnego, poprostu zwykła eksploatacja. Może jeszcze jakieś pomysły.

Pozdrawiam ???

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl