Autor Wątek: stuki dochodzące z tyłu samochodu...  (Przeczytany 1548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chmielu1979

• Gość
stuki dochodzące z tyłu samochodu...
« dnia: 11 Czerwca 2006, 09:13:23 »
.. moja e 10 byla juz u mechanika na przegladzie zawieszenia i gosc nie stwierdzil zadnych luzow, nast bylem jeszcze na "trzepakach" i tez jest ok tylko ze: objawy pojawiaja sie z duza czestotliwoscia przy jezdzie drogami wysypanymi kamyczkami, ale oczywiacie rowniez przy kazdym uskoku na drodze wiec niestety jest to slyszalne dosc czesto, przy szarpaniku tylnych kól na boki stukot pojawia sie ale w mniejszym wymiarze.Pomozcie prosze

krystek

• Gość
Odp: stuki dochodzące z tyłu samochodu...
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Czerwca 2006, 21:04:01 »
temat oklepany i stary jak świat i na tym forum znajdziesz myślę wszystko na ten temat wystarczy użyć opcji szukaj, ale jak jesteś leniwy (i dobrze takich też tu trza :)) to Ci powiem:
1 łączniki stabilizatorów - teraz ja jestem leniwy (a co) bo niechce mi sie szukać mojej instrukcji wymiany - poszukaj se sam i se sam wymień (bo dziecko to zrobi),a jak nie to zleć tę robotę komuś innemu;
2 gumy stabilizatora - to samo co wyżej.
pozdrawiam
a jak byś miał jakieś problemy to dzwoń i tyle to coś się poradzi na to
papa

TomBe1

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Czerwca 2006, 20:35:44 »
Hmmm...ja wiem czy taki oklepany? Mam ten sam problem, zmienilem laczniki stabilizatora, simerblocki na stabilizatorze, amotyzatory i dalej dochodzi stukot i dzwonienie z tylnego prawego kola. Na dluzsza mete strasznie denerwuje. Nie wiem juz co  z tym zrobic...

TomBe1

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Czerwca 2006, 20:47:23 »
Fakt faktem ze z tymi lacznikami stabilizatora to roznie bywa, kupilem JC i polecialy po 1000km, teraz mam Yamato i nie jest juz z niki najlepiej. Japan Cars wprowadzil produkty firmy 555- ponoc znacznie lepsze niz to co bylo. Chyba sie skusze.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl