Autor Wątek: Co myślicie - zakup Corolli z ogłoszenia  (Przeczytany 5375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wysmok

• Gość
Co myślicie - zakup Corolli z ogłoszenia
« dnia: 16 Czerwca 2006, 11:59:39 »
Witam wszystkich!

Troche przejrzalem forum (coby nie bylo, ze pytam o cos nie szukajac samodzielnie wczesniej ;) ) i znalazlem fajny watek, gdzie dokonaliscie dosc szczegolowej analizy Corollki na podstawie zdjec z ogloszenia (http://www.tkp.org.pl/index.php/topic,10410.0.html). Jesli jest taka mozliwosc, to takze prosilbym o rzucenie okiem na ponizsze ogloszenie i o opinie. W moim przypadku zdjecia sa tylko 3 oraz w nienajlepszej jakosci i rozdzielczosci, ale moze i na nich bedzie juz cos niepokojacego widac. Sami dobrze rozumiecie, ze kazda zyczliwa pomoc przy zakupie uzywanego auta jest b. cenna.

Samochod sprowadzony byl do Polski w 2003 roku. Link do ogloszenia: http://www.trader.pl/details,30172,100519721.asp. Z gory dzieki za odzew.

pzdrwm,
Piotrek

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Odp: Co myślicie - zakup Corolli z ogłoszenia
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Czerwca 2006, 12:14:47 »
Wyglada jak by maska była przekrzywiona, a po drugie auto stoii w komisie a 99% samochodow w komisie jest bita mocniej lub slabiej.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Czerwca 2006, 12:24:18 »
no ja tak zinterpretowac fotki to moge - ale Yarisa...

ale i tak cos mi tu dzienie wyglada..

pomijam fakt ze faktycznie szpara miedzy przednim blotnikime a maska jest duza (bo w moim nowym, napewno nie bitym, salonowym Y spasowanie blach est co najmniej tragiczne) to bardziej zastanawia mnie to ze jest to wersja sol (co najmniej kokpit) a auto posiada tylko dwie poduszki powietrzne?? :o
qrde dziwne to..... w Y sol sa 4ry.....

ale napewno dokladnei opisza to corollkowcy!;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!
" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Czerwca 2006, 17:49:23 »
Witam,
Nie wiem czy to wina zdjęcia czy żle jest spasowana maska ze zderzakiem i reflektorem ( od strony kierowcy). Jak będziesz ogladał live to zwróć na to uwagę. Z widoku kabiny wnioskuję, że to sol ( metalowe wstawki, klimatronik, skórzana kierownica, tapicerka + podłokietnik obciagniety materiałem, lewarka skrzyni nie mozna rozpoznać czy skórzany) ale moja corolaka (2004 przed FL) ma 4 poduszki + kurtyny, a tu tylko dwie (może w 2002 taka była specyfikacja auta) ? Ponadto na kierownicy brak imitujacego metal znaczka toyoty ( nie wiem czy pierwsze egzemplarze były bez, czy był wystrzał poduszki i nie załozono nowego). Co do sposobu mocowania maski i szpar pomiedzy nią a błotnikami to dla uspokojenia dodam, że moja salonowa( nie bita, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem) też ma tę wadę ( szpara przy podszybiu od strony pasażera jest mniejsza niż od strony kierowcy - zauważone już w salonie, ale nie stwierdzono ingerencji lakiernika i blacharza).
Poza tym atuo wyglada zbyt ładnie aby mozna je było ocenić tylko na podstawie zdjęć. Tu trzeba zrobić to organoleptycznie. Aha. auto sprowadzone (nowe)=ato po wypadku lub poważnej kolizji. Pytania są dwa : jak jest zrobione i o ile cofnięto licznik.
Owocnego szukania.
PS. Moda proszę o usunięcie zdublowanych postów  ;D ;)
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2006, 17:52:05 wysłana przez YogiBabo »
E18_Prestige_MultidriveS

TOYBOY98

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Czerwca 2006, 20:04:26 »
zauwazylem,ze samochod jest na blachach z Gostynina,(mazowieckie), a tam o ile mi widomo mieszkaja ludzie, ktorzy trudnia sie handlem samochodami i nie jednego juz wykrecili, ale nie uogolniam.
Jesli auto mialo np. wklejana szybe to dach na laczeniu szyby bedzie nierowny(sprawdzic reka). Za maly przepieg, chociaz mozliwy, ja bym do tych pieniedzy dorzucil pare zlotych na dobrego rzeczoznawce, z przyzadem do mierzenia grubosci powloki lakierniczej, albo kogos innego,kto sie zna na takich sprawach.Ogolnie auto ladne, ale musisz b. uwazac, bo ja 4 lata temu utopilem 28 tys. w bitym wozie i teraz mnie czeka lakiernik(odwlekam juz z pol roku) i nie wiem czy 2 tys. mi wystarczy. A moja byala tak zrobiona ,ze nic nie zauwazylem(ale to inna bajka), zalecam ostroznosc.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Czerwca 2006, 20:30:41 »
Daj sobie spokój z autami sprowadzonymi i naprawianymi . Jeśli chcesz rozbite to kup i napraw sam . Będziesz wiedział co było robione .Najlepiej to kup auto krajowe nawet w gorszej wersji .Będzie drożej ale pewniej .

wysmok

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Czerwca 2006, 21:22:20 »
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Tez jestem bardzo uwazny, jesli chodzi o sprowadzane z nienzanego zrodla, a juz szczegolnie wstawione do komisu. Zadzwonilem sobie tam jeszcze raz i tym razem rozmawialem z inna osoba. Dowiedzialem sie prawie od razu, ze byla "jakas tam" stluczka z tylu. Pewnie jak bym pofatygowal sie na miejsce, to dowiedzialbym sie, ze byla takze "jakas tam" stluczka z przodu...

Inaczej mowiac - kontynuuje poszukiwania. Jeszcze raz dzieki. :)

pzdrwm,
Piotrek

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Czerwca 2006, 21:12:54 »
Wystarczy poczytac ogloszenia: lekko pukniete a w rzeczywistosci nie ma pół przodu !!!
Komis to komis i tyle.
A jezeli chodzi o samochod to lepiej zeby mial silnik zepsuty niz blachy bo generalke silnika zrobisz do 2500pln a blacharka samochodu co roku 2000pln bo po kazdej zimie cos wyjdzie.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Czerwca 2006, 13:11:40 »
Na pierwszym zdjęciu błotnik tylny wystaje bardziej niż drzwi, poduszka ma inny kolor niż kierownica, przebieg umiarkowanie mały jak po dziadku. Sprawdź to bo ja się czepiam  ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2006, 13:15:07 wysłana przez marekw »

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Września 2006, 18:49:49 »
Ogłoszenie:
http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_og=5737918&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=4&z_dnia=-1&cena_od=0&cena_do=15000&inte=on&gaze=on&biur=on&order=cena&or=asc&dzial=au&limit=20&ilosc_ogl=20&start=23&nr=453&key_unique=f3016e467f794a9cffd1f2d516257863
Wiem tylko tyle, że samochód sprowadzony i kupiony od handlarza 2 lata temu. Obecny właściciel nie zaglądał do zawieszenia, podobno silnik suchy, wyłażą jakieś pryszcze na drzwiach kierowcy, zmieniony rozrząd przy 120 tys., filtry, olej, rozrusznik już do roboty (czasami nie kręci).
Reszta podobno ok.
Nie wie czy powypadkowy.
Cena podejrzana jak na Lublin.
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2006, 18:51:58 wysłana przez bartflaq »

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Września 2006, 22:39:27 »
Ogłoszenie:
http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_og=5737918&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=4&z_dnia=-1&cena_od=0&cena_do=15000&inte=on&gaze=on&biur=on&order=cena&or=asc&dzial=au&limit=20&ilosc_ogl=20&start=23&nr=453&key_unique=f3016e467f794a9cffd1f2d516257863
Wiem tylko tyle, że samochód sprowadzony i kupiony od handlarza 2 lata temu. Obecny właściciel nie zaglądał do zawieszenia, podobno silnik suchy, wyłażą jakieś pryszcze na drzwiach kierowcy, zmieniony rozrząd przy 120 tys., filtry, olej, rozrusznik już do roboty (czasami nie kręci).
Reszta podobno ok.
Nie wie czy powypadkowy.
Cena podejrzana jak na Lublin.

Pytanie nieaktualne
corolka solidnie powypadkowa ale równie solidnie zrobiona
już nasza, a właściwie małżonki ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl