Autor Wątek: jak podłączyć zdalne sterowanie radiem?  (Przeczytany 12687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bobikos

• Gość
Odp: jak podłączyć zdalne sterowanie radiem?
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Lipca 2006, 17:09:36 »
Jeśli chcesz służe pomocą. Ja mam Ave sol z pilotem. Odezwij się na priv. Pozdro

Bobikos

• Gość
Odp: jak podłączyć zdalne sterowanie radiem?
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Sierpnia 2006, 01:19:29 »
Dla dobra wszystkich którzy w przyszłości będą się zmagali z pilotami do fabrycznego radia. Nie mam zdjęcia kostki więc opisowo opowiem gdzie co powinno się znjadować. W kostce mamy cztery przewody i patrząc na gniazda kostki, czyli od strony która wchodzi w pilot, Od prawej, najpierw jest przewód brązowy ( wyżej niż pozostałe) - zasilanie +12V,
obok są dwa, zielony i czerwony, nie pamiętam który pierwszy ale to są przewody od AVC-Lan czyli takiej małej magistrali, podłączamy je do dwóch przewodów o takich samych kolorach biegnących między wyświetlaczem a radiem.
na końcu po lewej jest przewód żółty - masa i to całe podłączenie.
Tak więc ogólnie schemat postępowania. Najpierw znajdujemy zasilanie, potem masę, jak już mamy te dwa, czyli pilot jest zasilany, to kombinujemy z pozostałymi dwoma, jeśli te dwa przewody(zielony i czerwony) podłączymy źle, pilot nie będzie działał, wtedy wiadomo że trzeba podłączyć odwrotnie i wszystko powinno być ok. Zamienienie tych dwóch przewodów między sobą na pewno nie spowoduje uszkodzenia pilota ani radia więc nie ma się czego bać
Może przy okazji załączę fotki, narazie tyle.
« Ostatnia zmiana: 01 Sierpnia 2006, 01:24:55 wysłana przez Bobikos »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl