Sorry ale będzie sarkastycznie.
Jak chcesz to mogę ci kupić domenkę
www.agrotuning.pl.
Układ wydechowy oryginalny będzie mniej kosztował niż "wynalazki", albo dobrą calówkę ze szwem
Obniżenie no to i utwardzenie, będzie fajnie głowa podskakiwać na dołkach (zamontuj kiwającego pieska). Tylko trzeba pamiętać o równomiernym obniżeniu:
Spojler Najlepiej dużą lotkę na górę szyby żeby dociskała tylnią oś do ziemi (tylko po co przy przednim napędzie?), a zaraz można przenieść napęd na tył (wał i dyfer z lexa powinien wejść).

albo trochę tańszy rodzimej produkcji
Progi tak można coś z tym zrobić, normalnie to sprawdzić czy nie ma korozii i zakonserwować, albo tak ?

tylko po co się ograniczać
Chłodzenie może intercooler pomoże :

ma w nazwie zimno. Ale najlepsza będzie korekta zderzaka.
Filtr stożkowy czytaj co napisali marcinm i maniek_ls, można też zamontować lejek spożywczy też ma kształt stożka

Turbo: proponuję twin turbo do V-ki będzie lepiej i jeszcze kute tłoki i korbowody bo oryginały może przy depnięciu je pogiąć. Znam dobrego kowala, robi repliki mieczy, zbroi, damascen... powinien sobie poradzić.
Proponuję jeszcze:
- intercooler
- podtlenek azotu
- upgrade do 4x4
- rozpórkę na kielichach amorków (tył, przód)
- wymianę przewodów, pompy, tarcz klocków i zacisków hamulcowych na wyczynowe (jakieś 20kzł)
- wywalenie siedzeń tył i pasażer i dodatków takich jak klima, wspomaganie itp - niska masa to podstawa
- wymiana OBD na dedykowane do ww. sprzętu
Albo pójść inną drogą, tzw. wizerunkową:

Moja rada, kup suprę albo w ostateczności celinkę. To auta do tuningu, a camry to camry, taka mała niepozorna limuzynka dla starszych panów z niezbyt zasobnym portfelem.
Drodzy użytkownicy Camry może zrobimy zrzutę na toyotkę lennox-a, oddamy na żyletki niech odejdzie do krainy niekończących się autostrad w spokoju i z honorem.
Wloty, zapomniałem o wlotach :(

no a jak są wloty to muszą być wyloty :-\

A teraz efekt mocowy tych tuningów:

5000 obrotów i obrócony licznik, no no no

dreams comes true

Obniżony, spojler, progi...
Zobaczcie to wymiękłem:
http://www.animacje.krzysiek.biz/?url=play&id=834A na koniec coś dla miłośników L na grilu

Pewnie za ten post dostanę bana od moderatora to na pożegnanie żeby złagodzić żal po rozstaniu, mój pomysł na Camry: