Toyota Klub
o Toyotach wiemy prawie wszystko
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
.: GARAŻ :.
»
Camry
(Moderator:
marcin
) »
Wątek:
zawieszenie
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: zawieszenie (Przeczytany 1793 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
OLI
Gość
zawieszenie
«
dnia:
22 Października 2006, 18:09:03 »
Drodzy Camraci.
Od jakiegoś czasu w Camraczu są niepokojące stuki w zawieszeniu w przednim kole. Na początku były tylko na większych nierównościach gdy zawieszenie "dobijało". Z czasem stuki zaczęły się pojawiać częściej. Zdziwiłem się bo zawiecha była robiona niecałe dwa lata temu, a jeżdżę bardzo ostrożnie na dziurach. Podniosłem koło, luzów nie ma, ale nie ma też odboja.. (Jutro postaram się zrobic zdjęcia). Zajrzałem do drugiego amora i to samo - nie ma. Od góry i od dołu metal. Obawiam się że poduszki amorów nie przetrwały. I teraz pytanie: Czy kupować w ASO, czy znacie jakieś inne trwałe zamienniki? Nie ukrywam że wolałbym zrobić to najmniejszym kosztem, ale żeby jeździły jak najdłużej
. Pozdro.
PS: Wczoraj przejeżdżała obok mnie Camry z ksenonami (amerykanka z przed liftingu), od razu pomyślałem że klubowa
marcin
Moderator
Toyot Spamer
«
Odpowiedź #1 dnia:
22 Października 2006, 19:43:32 »
jak zielona sedan, to wiem komu zawdzięcza te Xe :D
jak biała kombi to znaczy że ktoś moją zap..., więc daj szybko znać jaki kolor, proszę
co do poduch amora... jak robisz 5kkm w roku, to zamiennik. jak więcej, to radziłbym ASO... drogo, ale raz na wieki
pzdr
3VZ.pl
OLI
Gość
Odp: zawieszenie
«
Odpowiedź #2 dnia:
22 Października 2006, 23:21:48 »
Robię około 15 kkm. Pozostaje tylko zainwestować w oryginały i zapomnieć o stukaniu na pare latek. No i te bumpery muszę założyć, jakaś mądra głowa wolała zaoszczędzić sobie roboty przynajmniej z przełożeniem tych starych, nie mówiąc o założeniu nowych. Ech.
Możesz odetchnąć, był to ciemny sedan
Dzięki, pozdro.
marcin
Moderator
Toyot Spamer
«
Odpowiedź #3 dnia:
23 Października 2006, 10:00:43 »
uff, odetchnąłem :D
ja zbieram na poduchy do tyłu, bo już się najeździłem na zamiennikach, i szczerze mówiąc wolę dozbierać na ASO, chyba że jakiś zamiennik okaże się rzeczywiście trwały...
pzdr
3VZ.pl
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
Toyota Klub
»
.: GARAŻ :.
»
Camry