Autor Wątek: Nowe modele Toyoty  (Przeczytany 117332 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Nowe modele Toyoty
« Odpowiedź #105 dnia: 23 Lutego 2010, 15:46:19 »
można miec 2,2 i 150KM :grin:

masz koło dwumasowe i pasek i to też w przyszłości problem.
ja osobiście jak bym brał Verso to też tą samą opcję co Ty.

dziadek_tadeusz 2,0 w Aurisie chyba nie najlepszy gdyż montują 2,2 <diabel>

andrzejgdynia

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 23 Lutego 2010, 16:05:43 »
można miec 2,2 i 150KM :grin:

Tak zgadza się można w opcji 150KM tylko z automatyczną skrzynią biegów, z manualną ma 177KM. Miałem chrapkę na tą moc, ale odpuściłem sobie ze względu właśnie na koszty eksploatacji.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #107 dnia: 23 Lutego 2010, 16:52:20 »
Nie napisałem, że 2.0 diesel jest najlepszy do Aurisa tylko, że jest lepszy w Aurisie niż w Verso  <diabel>
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2010, 17:49:22 wysłana przez eddie »

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #108 dnia: 23 Lutego 2010, 17:53:34 »
Porównywać można wszystko, więc porównuję.

Oczywiscie, tylko ze tak samo mozna porownywac własciwosci jezdne Camry i Celicy. ale skoro sie nie dziwisz to spoko.
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

andrzejgdynia

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 23 Lutego 2010, 19:09:30 »
Może "porównanie" to niezbyt fortunne określenie, tu chodzi mi raczej o pokazanie różnic pomiędzy tymi dwoma różnymi autami, mającymi tylko podobne jednostki napędowe.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #110 dnia: 09 Marca 2010, 15:30:48 »
Verso w moim odczuciu to całkiem rozsądne auto jeśli ktoś musi mieć 7 miejsc. Jeśli nie, to lepszym rozwiązaniem (zwłaszcza na długie trasy) jest jednak zwykłe auto klasy średniej (czyli np Avensis). Cena ta sama.
Seat Leon Cupra :D

andrzejgdynia

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 09 Marca 2010, 20:05:52 »
Verso w moim odczuciu to całkiem rozsądne auto jeśli ktoś musi mieć 7 miejsc. Jeśli nie, to lepszym rozwiązaniem (zwłaszcza na długie trasy) jest jednak zwykłe auto klasy średniej (czyli np Avensis). Cena ta sama.

Verso z kratką jest 5 miejscowe, a Avensis 4 miejscowy. Poza tym w podobnej konfiguracji silnikowo - wyposażeniowej jest droższy przeszło 10tys. Avensis też bardzo mi sie podoba, ale wygrał czynnik rodzinno - ekonomiczny.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #112 dnia: 09 Marca 2010, 22:01:04 »
Bardzo możliwe, ja patrzyłem na ceny 2.0 D4-D luna sedan z 2009r. Różnica jest 2 tys zł.

Dobrze słyszeć, że mało pali, bo tyle co podajesz to potrafi spokojnie palić 1.4 D4-D w Aurisie. No ale to za mały silnik jest... Jak się dotrze to powinno jeszcze lekko spaść spalanie.
Seat Leon Cupra :D

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Nowe modele Toyoty
« Odpowiedź #113 dnia: 22 Lutego 2026, 19:37:22 »
Skoro temat od lat nieużywany to go sobie przejmę. Dziś po raz pierwszy od dawna miałem chwilę czasu i podsumowałem sobie dostępne informacje, tak aby sensownie podejść do wyboru następnego auta na przełomie 26/27. Zapisze podsumowanie mojego research’u:

Aygo X: Brak zmian, dopiero co wyszedł

Yaris: Ostatni lifting w 2024, brak zmian

Yaris Cross: Ostatni lifting w 2024, brak zmian

Corolla: W tym roku zaprezentują 13 generacje, choć nie sądzę by zdarzyła się rewolucja pokroju pokazanego prototypu. Nie wiem jak HB i TS ale myślę że Sedan to będzie to co sprzedaje się już w Chinach, tylko multimedia zmienią na Arene. W sedanie zostanie 1.8h a reszta dostanie nowe silniki 1.5.

Corolla Cross: Lifting w 2025, brak zmian.

C-HR: Przetasowanie wyposażenia na MY26, więc raczej bez zmian aż do liftingu gdzieś końcem 27

Prius: Duży lifting w połowie roku praktycznie pewny, w Japonii już nie przyjmują zamówień na najpopularniejsze wersje wyposażenia, wznowienie podobno czerwiec-lipiec. Fajnie by było jakby przeprojektowali deskę i wywali ten malutki ekranik przed kierowcą.

RAV4: Nowa właśnie wychodzi, oczywiście brak zmian

Camry: Mam nadzieję że dostanie Arene i TSS4 na MY27, z końcem roku minie 3 lata od prezentacji, mogli by ją zaktualizować jak Corollę na MY22, chociaż o same multimedia.

Nowy Hilux i Highlander pokazane, w trakcie wprowadzania.

Z egzotycznej Toyoty to Crown Signia dostanie 5 generacje hybrydy, ogromna szkoda że tego nie ma u nas bo by szło jak dzikie jako Camry Cross TS.

Z Lexusa to duża zmiana NXa lub nawet nowa generacja do końca roku praktycznie pewna.

Zobaczymy co z tego się sprawdzi
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl