Autor Wątek: Lampy przeciwmgielne  (Przeczytany 6642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olo23

• Gość
Lampy przeciwmgielne
« dnia: 27 Listopada 2006, 16:33:40 »
Czy wie ktoś może od czego można dopasować halogeny przeciwmgielne a może są dostępne orginałki???
« Ostatnia zmiana: 27 Listopada 2006, 17:35:22 wysłana przez ayrsen »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Lampy przeciwmgielne
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Listopada 2006, 17:16:51 »
widziałem raz w życiu oryginalne, tzn dedykowane do Camry, bo czy oryginalne były to nie wiem...

ASO chyba nic nie wie na ten temat, albo jak do tej pory nie przyznali się :D

też zaczepiłbym jakieś ładne, najchętniej ori...

pzdr
3VZ.pl

olo23

• Gość
Odp: Lampy przeciwmgielne
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Listopada 2006, 18:30:02 »
Rozpoczynam poszukiwania :) Będę w poznaniu w przyszłym tygodniu to podjadę i zapytam w japamoto może mają. Jak znajdę to dam znać.
Mam wersję zza wody i nie mam też tylnej przeciwmgielnej ale to chyba wystarczy wymienić lewą od euro?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Listopada 2006, 22:20:49 »
Rozpoczynam poszukiwania :) Będę w poznaniu w przyszłym tygodniu to podjadę i zapytam w japamoto może mają. Jak znajdę to dam znać.
Mam wersję zza wody i nie mam też tylnej przeciwmgielnej ale to chyba wystarczy wymienić lewą od euro?

ja bym zamienił żarówki, te co masz w klapie na 21W i do tego zapiął przeciwmgielne...

pzdr
3VZ.pl

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Listopada 2006, 10:26:23 »
Cytuj (zaznaczone)
ja bym zamienił żarówki, te co masz w klapie na 21W i do tego zapiął przeciwmgielne...

u mnie to nie bylo takie proste bo tych zaroweczek na klapie bagaznika nie mialem
trzeba bylo zrobic :-( tylko ja mam z tylu ten plastik z srebrnym napisem camry a wersje sa rozne(nie wiem od czego to zalezy)

olo23

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Listopada 2006, 19:02:21 »
Marcin tzn. żebym te żarówki zmienił tak jak piszesz natomiast świeciły by one jednakowo a dopiero po włączeniu przełącznika lewa świeciła by mocniej?? To są żarówki z dwoma włóknami??

OLI

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Listopada 2006, 00:04:13 »
Cytuj (zaznaczone)

u mnie to nie bylo takie proste bo tych zaroweczek na klapie bagaznika nie mialem
trzeba bylo zrobic :-( tylko ja mam z tylu ten plastik z srebrnym napisem camry a wersje sa rozne(nie wiem od czego to zalezy)

Czarna blenda była w wersjach DX i w niektórych SE. Lampa - LE i XLE. W przypadku upgrade'u blendy na lampe nie ma problemu, instalacja jest poprowadzona. Podłącza się te same wtyczki, mimo iż w blendzie są tylko wsteczne.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Listopada 2006, 00:12:21 »
no, to wiemy coś więcej :)

ewentualnie można zrobić tak jak ja dorobiłem sobie postojowe...

zamiast jednowłóknowej żarówki podprowadzić dwuwłóknową ( wymiana oprawki ), i kabel od drugiego włókna przeciągnąć do włącznika p/mg...

pzdr
3VZ.pl

olo23

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Listopada 2006, 19:58:08 »
Czy lampa lewy tył od europejczyka ma lampę przeciwmgielną i czy cena za orginałkę 130 plnów jest ok??

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Grudnia 2006, 13:35:20 »
130 to nie dużo, ale przeciwmgielne w wersji europejskiej są montowane w blendzie, obok lamp cofania. Ty masz tam kolejne pozycyjne/stop - właśnie tam umieściłbym przeciwmgielne - zamiast stopu.

Zauważone w weekend na Litwie:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Grudnia 2006, 15:09:19 »
130 to nie dużo, ale przeciwmgielne w wersji europejskiej są montowane w blendzie, obok lamp cofania. Ty masz tam kolejne pozycyjne/stop - właśnie tam umieściłbym przeciwmgielne - zamiast stopu.

Zauważone w weekend na Litwie:

tak, tak, oł, jes, to są te halogenki...

kurde, było zajrzeć dokładnie czy jakichś oznaczeń na nich nie ma :(

pzdr
3VZ.pl

olo23

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Grudnia 2006, 16:45:50 »
Fajne te halogenki ale nie sądzę żeby były fabryczne. Raczej dopasowane od czegoś innego i osłonka dorobiona ale nie obraził bym się gdybym to ja był ich posiadaczem. Co do tylnych to nie będę nic kombinował i zostaje tak jak było. Jak amerykańce sobie radzą to ja tym bardziej. Poza tym jak wcisnę stop to moją choinkę widać z kilometra :)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Grudnia 2006, 17:19:31 »
nie mówię że są fabryczne.
możliwe że jakaś firma robiła to przez krótki czas, i niektórzy stali się szczęśliwymi posiadaczami...

samoróbka odpada, bo na blendach są jakieś numery nabite...

niestety mam tylko takie zdjęcie...

pzdr
3VZ.pl

olo23

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Grudnia 2006, 18:32:16 »
szukałem już halogenów do camry chyba wszędzie w necie ale bez skutku. Zostaną więc pewnie w strefie marzeń. No ale jeżeli komuś uda się takie namierzyć to będę niezmiernie wdzięczny za cynk...
                                                                                                                 Pozdro...

Offline QwErTy256

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Grudnia 2006, 02:56:13 »
Hmmm mam wersje Euro z 94roku (XLE) mam z tylu lampe zamiast napisu c a m r y ... i moze mam swiatlo przeciwmgielne.. ale nie widze nigdzie wlacznika tych swiatel :) moze sie zdarzyc ze nie mialem przeciwmgielnych tylnych ? :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl