Autor Wątek: Spadek mocy i duze spalanie gazu? (F)  (Przeczytany 24198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

topol

• Gość
Spadek mocy i duze spalanie gazu? (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Maja 2005, 13:55:43 »
Polecam instalcjęKME Diego, przejechałem na niej przeszło 30kkm, po prostu działa niezauważalnie, świec używam normalnych NGK.
Pozdrawiam

Duckling

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Maja 2005, 15:40:44 »
Nie wazne jaka instalka... silnik LB i tak naprawde malo kto jest w stanie to porzadnie wyregulowac, aby sie Check Engine nie swiecil... zawsze polsrodki, odciecie kontrolki... wymianiam sonde tzn. czujnik i bede lecial na regulacje, az sie check nie bedzie swiecil :) ohhhh zle dni nastaly dla mych gazmajstrow ;)

bele

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Sierpnia 2005, 22:51:54 »
chce kupic cari 2.0 i zalozyc do niej gaz, chce jednak uniknac wtopy, nie wyczytalem na razie jaki jest kolektor dolotowy w tych silnikach, i czy moge zalozyc zwykla instalacje gazowa - mieszalnikowa z emulatorem itd. chyba tj. II generacja bez zadnych gwizdkow i innych zabezpieczen.

Z jakich urzadzen powinna sie skladac taka instalacja, wyczytalem cos tam o elektronice polskiej czy wloskiej!- jakie ma to znaczenia i czy warto oszczedzac.
jaki mniej wiecej jest koszt instalacji.

rozmawialem z uzytkownikiem carinki mowil ze musial naprawiac zawory po 160.tys., japonczycy podobno nie przewidzieli gazu w tych motorach - nie wiem czy to prawda ale chcialbym to wyjasnic, podobno rowniez  w trakcie uzytkowania trzeba stosowac specjalne oleje ktore schladzaja gniazda zaworowe.

bardzo wam dziekuje za udzielone mi odpowiedzi, nie ukrywam ze bardzo mi pomoga w przyszlym oszczedzaniu i uzytkowaniu.

pozdrawiam
kuba

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Sierpnia 2005, 01:31:05 »
ja mam 2.0 silniczek i II generacje wszystko jest ok jedyne z czym mam problem to dosc wysokie spalanie gazu około 16-17 litrów w miescie
instalke mam firmy lovato  :wink:

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Sierpnia 2005, 11:24:33 »
Cytat: Bisua
dosc wysokie spalanie gazu około 16-17 litrów w miescie

Oj, to faktycznie dużo :(
Moja w najgorszych chwilach łykała 15 :(

bele, do 2.0 bez problemu II gen, ale gwizdek lub klapomikser sięprzyda. Mimo wszystko może kiedyś strzelić, a szkoda puszki filtra.
Kolektor jest aluminium więc zero problemu. Gazuje sięładnie.
Z tego co ja rozmawiałem w ASO to problemy z zaworami/głowicą występują w angielskich egzemplarzach silnika 1.6, a 2.0 był robiony w Japonii. :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Ziomus

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Sierpnia 2005, 00:14:06 »
Witajcie! zastanawiam sięnad kupnem Cariny i chciałbym poznać wasze opinie o tym samochodzie.... mam pare wymagań co do mojego przyszłego autka: musi byc na GAZ (jak Carina pracuje na gazie?), musi byc KLIMA (czy jest bardzo zawodna,czy jest duzy spadek mocy przy włączonej klimatyzacji) itd.
Mam juz pare modeli na roku,ale chyba najbardziej jestem zainteresowany rocznikeim '94, tylko nie wiem jaki silnik wybrać! Głównie będe używał samochodu w miesice, ale pare razy w roku chciałbym sie wybrac na dłuższe wycieczki i to nie tylko po naszym pieknym kraju...
Jak by ktoś miał chwile czasu i napisał cos wiecej,to na pewno zawsze ustąpie mu miejsca na drosze!!!  :)

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Sierpnia 2005, 08:44:12 »
Poszukaj w FAQ o carinie, odpowie Ci na wiele pytań

FAQ
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl