Autor Wątek: Ave 2001 podnośnik szyby padł  (Przeczytany 10777 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gerardr

• Gość
Ave 2001 podnośnik szyby padł
« dnia: 09 Października 2004, 20:03:15 »
Witam,
Padło mi elektryczne podnoszenie szyby (od strony pasżera). Na szczeście przy zamkniętej szybie. Efekt jest taki że właczanie przełacznika (pasażer i kierowca) nie daje żadego efektu. Od kierowczy działa, jeszcze? Stąd moje pytanie czy próbował ktoś na własną rękęnaprawiać, czy jest to sprawa elektroniki sterującej czy te raczej silnik? Czy warto brać sięza to samemu czy lepiej dać sięskroić w serwisie?
Pozdrówka i dzieki za wszelkie info.
« Ostatnia zmiana: 15 Marca 2008, 23:49:42 wysłana przez Janmor »

Darus

• Gość
Odp: Ave 2001 podnośnik szyby padł
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Października 2004, 23:19:11 »
Moze nie od razu do ASO, ale do jakiegos lepszego elektryka. Samemu bym sie za to nie brał.

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Października 2004, 23:50:23 »
witam

raczej silniczek jest dobry, moze w kostach kable przysniedzialy lub cos przy bezpiecznikach?

czy ta awarie cos wczeniej poprzedziło? jakies inne zdarzanie z elektryką?

andnn

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Października 2004, 09:08:15 »
Sorki jeśli pytanko jest banalne - nie jest to czasem kwestia włączonej blokady otwarcia szyby pasażera (guzik obok wlącznika opuszczania szyb na drzwiach kierowcy)? Wstyd sie przyznac ale kiedyś sam miałem taka sytuację, juz prawie zabierałem sie za rozbieranie drzwi kiedy minie oświeciło...  :wink:
Pozdr
And

Darus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Października 2004, 10:45:13 »
andnn,  ::szczena::  :-D

andnn

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Października 2004, 11:14:32 »
sie zdarza...  :-D  :awallbash

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Października 2004, 18:30:16 »
własnie kiedys mialem mazde w ktorej była elektryka, i pewnego razu okna pasazera nie mogly sie otworzyc, jezdzilem z ta "usterka" chyba z tydzien az mysle ze sam moze naprawie, zdjelem boczek boczek. patrze a tam nic, wszystko w nalezytym pozadku i w tym domencie sprzelił mnie piorun na wiesz ze byla wcisnieta blokada otwierania okien.

pozdrawiam

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Października 2004, 20:40:34 »
Cytat: andnn
sie zdarza...  :-D  :awallbash

a ja podczas wycieczki w góry dzwoniłem do Toyota Eurocare z awanturą, że auto nie daje sięzamknąć i że noc i że zaraz mnie coś trafi i co to za g…no :aduh  nie samochód, że ma dwa tygodnie a już nie działa centralny zamek, itd…
no i okazało się, że klapa bagażnika była nie zamknięta i  :bojjjjjjjjjj …dobrze, że facet z Eurocare zachował trzeźwość umysłu i nie wysłał po mnie holownika bo chyba spaliłbym sięze wstydu  :oops:  

:-D  :-D  :-D

MPisar

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Maja 2005, 22:45:04 »
Cytat: gerardr
Witam,
Padło mi elektryczne podnoszenie szyby (od strony pasżera). Na szczeście przy zamkniętej szybie. Efekt jest taki że właczanie przełacznika (pasażer i kierowca) nie daje żadego efektu. Od kierowczy działa, jeszcze? Stąd moje pytanie czy próbował ktoś na własną rękęnaprawiać, czy jest to sprawa elektroniki sterującej czy te raczej silnik? Czy warto brać sięza to samemu czy lepiej dać sięskroić w serwisie?
Pozdrówka i dzieki za wszelkie info.

ROzwiązałeś ten problem ??

macko

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Maja 2005, 12:39:17 »
Darus, nie mam jeszcze  :oops: zglosze sie!

Przy okazji: zauwazylem cos takiego, ze jak spuszcze szybe do konca, to slychac
takie lekkie stukanie jakby machanizm dalej walczyl probujac dalej opuszczac szybe.
Po chwili ustaje. Czy to jest normalne? Boje sie spalenia silniczka ...

Heh, tez kedys mialem ten "problem" ze wcisnieta blokada (tez mazda) ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl