Autor Wątek: 1.4 VVTi kombi 2002 rok opinie  (Przeczytany 12336 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Joanna25

• Gość
1.4 VVTi kombi 2002 rok opinie
« dnia: 07 Lutego 2007, 21:42:29 »
Witam,
mam jutro okazje kupic toyotke corolle kombi 2002 rok 1,4. Podobno jest w bardzo dobrym stanie, jutro ja obejrze. Piszcie na co zwracac uwage prosze!!!!!! Sprawa pilna, ewentualnie mam szanse kupic ja jutro i tylko!!
Do tej pory jezdzilam starletka 1,3 1995 i jestem baaardzo zadowolona tylko ze potrzebuje juz wieksze autko, niestety.

Z gory dzieki za pomoc

Joanna25

• Gość
okazja kupna!Doradzcie! Toyota Corolla kombi 1,4 2002
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lutego 2007, 22:32:28 »
witam,
mam okazje kupic jutro i pewnie tylko jutro autko toyota corolla kombi 2002 1,4. Mam starletke z 1995 i jestem baaardzo zadowolona a to autko to mistrzostwo swiata ale niestety potrzebuje wieksze. Poradzcie czy kupilibyscie to auto i na co patrzec. Sprawa mega pilna.

ts_Alpin

• Gość
Odp: okazja kupna!Doradzcie! Toyota Corolla kombi 1,4 2002
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lutego 2007, 23:04:10 »
Jeśli potrzebował bym combi to jasne że bym takie coś zakupił.Zależy tylko cóż to takiego.Nie wiemy jaki stan techniczny i za jakie pieniązki.Pytanie troszkę nazbyt ogólne.Nie wiemy jaki przebieg i czy faktyczny,kto tym jezdził,jaki stan chocby wizualny.

Jumpjet

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lutego 2007, 23:08:26 »
Przyłączam się do tego, co napisał ts_Alpin.
Generalnie rolki IX generacji to sympatyczne samochodziki, ale wszystko zależy od egzemplarza. Jeżeli to oferta "wirtualna" to moze jakiś link dostaniemy, coby przynajmniej rzucić okiem, czy warto?

somoza

• Gość
Odp: 1.4 VVTi kombi 2002 rok opinie
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Lutego 2007, 00:15:47 »
Ten pośpiech to cus podejrzany...ale: :cheesy:
1.Podjedź na stacje diagnostyczną (najlepiej ASO) niech ją sprawdzą(po numerze VIN ustalą co było robione-jeżeli było robione w ASO)
2.Ważne:Ustal jakim olejem była zalewana.Jeżeli Castrolem SLX to ...przemyśl dobrze tą decyzje.(Lubią brać olej)
3.Zwróc uwage czy nie ma żadnych oznak rdzy(może swiadczyć że była bita)
4.Zobacz czy spasowanie blach jest dobre czy nic nigdzie nie odstaje nie ma szpar np.między dzwiami a karoserią itp.
5.Spójrz czy lakier nie ma różnych odcieni,przebarwień.Może to świadczyć o tym że była malowana
6..Wykonaj jazde próbna (spróbuj przejechac się po różnych nawierzchniach) nasłuchuj czy nie ma stuków, pisków dziwnych odgłosów, jak zachowuje sie samochód podczas gwałtownego hamowania,przyśpiesznia...
To tak na gorąco co mi sie przypomniało...
« Ostatnia zmiana: 08 Lutego 2007, 00:18:24 wysłana przez somoza »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Lutego 2007, 09:58:05 »
Przede wszystkim przeszukaj to forum. Jest wątek o braniu oleju i sprawdź czy ten silnik (pojemność i nr VIN ) jest wolny od wady, która powodowała branie oleju.
Ponieważ jesteś kobietą i skoro prosisz o radę to sądzę, że nie za bardzo się znasz na powyższym ( nie traktuj tego jako złośliwość), powinnaś na oględziny zabrać ze sobą kogoś kto ma pojęcie o kupowaniu samochodów, sprawdzić jej historię w ASO (jeśli krajowa) oraz wykonać tam przegląd przedzakupowy.
Dołączę się do opinii, że warunek sprzedającego ( jak mniemam) jest bardzo podejrzany.
Powodzenia.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Lutego 2007, 10:11:29 »
mam okazje kupic jutro i pewnie tylko jutro autko toyota corolla kombi 2002 1,4. Mam starletke z 1995 i jestem baaardzo zadowolona

Niestety jak sie przesiadziesz ze starlety do e14 z 1.4 i to jeszcze kombi to pomyslisz ze silnik zdechl.

ts_Alpin

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Lutego 2007, 12:00:44 »
Trochę tak..Jednak nie powiem żeby aż taka tragedia była.Jeździłem sedanem,kombi niestety nie.Lepszy "dół".Poza tym fajnie idzie powyzej stu.Ogólnie jak dla mnie ciekawy samochodzina choć pewnie wypasikiem byłby silniczek ciut mocniejszy.

darekdm

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Lutego 2007, 13:31:15 »
Witaj,
ja mam corollę 1,4 vvti z 2001r. sedan (turcja)
jeżdżę już 17 miesięcy i przejechałem 33 tys. km
teraz ona ma 88 tys. km przebiegu
nie bierze oleju ani grama, tzn nic nie trzeba dolewać, tylko wymiana co 15 tys. km
jest całkiem dynamiczna (97 KM, 130 Nm - w miarę płaski wykres)
nieźle przyspiesza do 140 km/h, potem słabiej
ogólnie fajny samochód
pzdr

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Lutego 2007, 15:36:31 »
daj Asiu cos wiecej o tej corolli....

:oops:

somoza

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Lutego 2007, 09:31:19 »
No i jak poszło?Kupiłaś tą Corollkę czy niekoniecznie?

Joanna25

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Lutego 2007, 19:38:32 »
Hej,
dzieki za wszytskie porady. Kupilam ta toyotke i na razie wszystko gra. Jest japonska, nr VIN zaczyna sie od J, laklier w dobrym stanie, delikatne odpryski czasami ale to zobaczylam po szczegolowych ogledzinach przed kupieniem. Chodzi cichutko, nawet na najwiekszych dziurach nic nie stuka i nie puka. Nie ma zadnych szpar rowniez. Wszystko jest git jakby nie fakt ze jest peknieta przednia szyba co wyczailam w domu:(( Kolejny wydatek oraz autko jest zarejestrowane na 4 osoby. Pasy ma na 5 osob wiec bede ja chciala zarejestrowac na 5. Niestey obawiam sie ze troche mnie to wyniesie. Przeczytalam, ze moge sprawdzic po nr VIN co bylo robione w aucie. Jak to zrobic???

Pozdrawiam cieplutko

ps. tak mi sie spieszylo bo mialam jedyny dzien wolny zeby po nia pojechac a oczarowala mnie w necie juz 2 tyg temu.

Joanna25

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Lutego 2007, 19:40:43 »
Teraz jak kupilam Corolle mam do sprzedania Toyote Starlet:))) Moze jest chetny??? haha

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Lutego 2007, 20:01:32 »
Jeśli zarejestrowana jest na cztery osoby to jest cięzarowa i ma kratkę.
Wyjęcie kratki i zmiana przeznaczenia samochodu to dodatkowe koszty tak jak piszesz to też większe OC. Dlatego przemyśl i oblicz czy warto.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Lutego 2007, 21:53:12 »
Przeczytalam, ze moge sprawdzic po nr VIN co bylo robione w aucie. Jak to zrobic???

Jesli jest krajowa, a pewnie tak to w ASO Ci powiedzą. A kratkę masz ? Bo jeśli nie to niebiescy wlepia Ci mandat. Podłokietnik zamontowany na stałe na tylnej kanapie ? Pytam bo napisałaś tak jak byś była zaskoczona, że auto jest zarejestrowane jako ciężarowy.
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl