Autor Wątek: "Kopie" gdy wysiadam  (Przeczytany 26098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

belgrano

• Gość
Odp: "Kopie" gdy wysiadam
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:47:17 »
U mnie po zmianie na letnie już nie kopie:-)) Chyba że to ubranie robi swoje:-)

studnia73

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Kwietnia 2007, 20:19:09 »
witam wszystkich!mam podobny problem ; moja Corollka tez kopie! i to jak ! nawet gdy siedze w srodku i daje zonie buzi to miedzy nami skacza iskry! jak wysiadam to juz gorzej ! otwieram metalowa brame od garazu ti najpierw zblizam klucze do zamka wtedy przeskakuje iskra i dopiero moge otworzyc , moze niektorzy sie smieja ale to naprawde bardzo przykre uczucie , aha mnie kopie i latemi zima i w czasie deszczu i pogody  :KOSZMAR  :furious3:

hubciu77

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Kwietnia 2007, 09:40:28 »
mam rolkę10E i fiata 126el obydwa kopią tak samo mocno już mam nawet wyrobił mi się taki tik jak wysiadam to zamykam drzw łokciem (jeśli mam cos z długimi rękawami), albo też inny motyw tylko to zależy od butów wysiadając należy tak postawić lewą noge by dotyknąć nogawką progu (o ile jest metalowy i nie ma na nim listwy) w tych przypadkach odprowadzamy ładunek elektryczny który nagromadził się na samochodzie w czasie jazdy.
każdy sposób jest dobry no ja akurat nie lubie jak przy wysiadaniu pierd...nie mnie w ręke

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Maja 2007, 20:17:48 »
hubciu77 tez mam taki numer ze zamykam łokciem  :grin: najlepsze jest to ze pasazera nie kopie ? :angry:
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

hubciu77

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Maja 2007, 10:42:25 »
najlepsze jest to ze pasazera nie kopie ? :angry:
no w summie nie zwróciłem na to uwagi ale faktycznie masz rację ze pasażera nie kopie, aczkolwiek nie jest to związane z tym kto szybciej wysiada????,
 możliwe jest też że  na tą przypadłość ma wpływ fakt że kierowca rusza rękoma a one pocierają o tułów i ubranie się elektryzuje....

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Lipca 2009, 11:29:54 »
Tak ten problem rozwiązano w MAZDZIE:

To samo osiągniemy, kiedy wysiadając będziemy trzymać się masy auta- jednak powyższe rozwiązanie jest dużo wygodniejsze i wcale się o tym nie myśli. Można samemu taki "odgromnik" sobie wykonać.
Cari II, Mazda 626, Ave T25

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Lipca 2009, 01:21:29 »
Ja wysiadając z auta łapię za ucho zamka na słupku i trzymam dopóki nie oderwę 4 liter od siedzenia i stanę obiema nogami na ziemi. Zero problemów, zero kopnięć, zero kombinacji z płytkami/paskami itp.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Lipca 2009, 07:08:55 »
sposob Perzana dziala w 100% .. tylko trzeba pamietac o tym zeby zlapac  <diabel>

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Lipca 2009, 21:19:44 »
W TOYOCIE też tak robię. Jak zapomnę, to jeśli nie dostanę od auta, to mnie popieści brama :)
Cari II, Mazda 626, Ave T25

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Lipca 2009, 21:23:11 »
A ja wysiadam normalnie i mnie nic nie kopie :grin: nieźle się wiercicie za kołkiem, że tak Was naelektryzuje  :-P

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Lipca 2009, 21:35:22 »
ja mam z tyłu obrzydliwy pasek uziemiający, był.......

PozDro
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Lipca 2009, 00:27:13 »
sposob Perzana dziala w 100% .. tylko trzeba pamietac o tym zeby zlapac  <diabel>

Kilka terapii wstrząsowych dobrze działa na pamięc <diabel> :grin:  Ja łapię już odruchowo :grin: Nawet jak jestem w innym aucie to wysiadając szukam automatycznie czego by się złapać ;)

A ja wysiadam normalnie i mnie nic nie kopie :grin: nieźle się wiercicie za kołkiem, że tak Was naelektryzuje  :-P

Pewnie masz ołowiany zadek i ni cholery nie chce się elektrozyzowować  :-P  :grin:
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 02 Sierpnia 2009, 22:36:01 »
A ja mam taką jedną kurtkę, której nigdy nie zakładam do samochodu !!! Jest z takiego śmiesznego materiału, który pocierany o tapicerkę w samochodzie świetnie się elektryzuje. Po kilku porządnych kopnięciach przestałem w niej jeździć i mam spokój.
Bonzol. Lubię pupcię mojej Rolki !!!

BliSki

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Sierpnia 2009, 12:11:52 »
Też się nad tym zastanawiam, bo mnie też nic nie kopie ;)
A może to zależy od serii tapicerek? Jedne miały jakiś inny materiał i to się bardziej elektryzuje?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl