Autor Wątek: Regulacja zaworów  (Przeczytany 27839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: Regulacja zaworów
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Kwietnia 2007, 13:50:46 »
Będziesz kiedyś w Wawie ? Spotkamy sie i posłuchamy...
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Kwietnia 2007, 15:54:30 »
Bardzo rzadko odwiedzam Wawe :-( moze sie silnik nie rozpadnie

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Września 2007, 19:09:10 »
Witam.
Autko dalej stoi na warsztacie i czeka na przeszczep maglownicy. Zastanawiam sie nad tym czy jak juz stoi to czy nie poddac regulacji zaworow. Powiedzcie ile to powinno kosztowac i kiedy co ile robic taka regulacje.

Wątki zostały scalone - prosze używać opcji "szukaj".       Pozdrawiam Szymon14
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2007, 20:00:46 wysłana przez SZYMON14 »

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Września 2007, 19:52:45 »
Ja sie przybieram do tego. Bede to robił w ASO 220 robcizna i 32 zł płytka

Offline barracuda

• Toyot Leżący
  • *
    • Moja muzyka
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Września 2007, 21:30:38 »
Moje zawory tluka sie jak glupie. Moj mechanik stwierdzil ze to auto nie bedzie juz jezdzilo na benzynie jest tak zagazowane. Dziwne bo mam 230 tysiecy przejechane a w dokumentach z gazu mam ze zalozony zostal przy 170 tysiacach. Owszem poprzedni wlasciciel nie dbal i nawet zima odpalal przelaczajac od razu na gaz, glupek jeden. Nie chce zeby mi sie rozpadl ten silnik i teraz co ja mam zrobic. Szukac powoli silnika na allegro czy samemu to rozebrac skoro mechanik mi mowi nie ruszac i jezdzic....mechanik jest dobry. Monitor diodowy lambda nie trzyma mi w zadnym zakresie obrotow danej wartosci. Wartosci skacza czasem od mieszanki idealnej do superbogatej a ja nawet nie dotykam gazu. Co sie dzieje z tym silnikiem. Jak sie do tego zabrac zeby duzo nie wydac i zrobic to z glowa?? Czy faktycznie zajechac ja jeszcze przez rok 8000 zlotych to nie az tak masakrycznie duzo za nia i zostawic w lesie bez blach ? :) Caly czas w nia wkladam a caly czas cos sie pieprzy.

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Września 2007, 21:39:53 »

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Września 2007, 10:30:08 »
Zadam ci pytanie czy jestes pewien ze sonda jest sprawna. Co do silnika to jedz do dobrego mechanika , i to dobrego wtedy stwierdzi co i jak. Jesli faktycznie masz orginalny przebieg to wydaje mi sie ze na 3.0 silnik to troche za wczesnie zeby go odrazu wymieniac. Wiadomo ze tak naprawde gaz niszczy silnik nie ukrywajmy tego , ja mam 250kkm i narazie odpukac wszystko ok gaz zakladalem podbnie jak u ciebie. Mam 8 letnie doswiadczenie z gazem , na inny markach samochodow przebiegi ponad 400kkm i silniki nadal chodzily. Wiadomo traci sie moc itp ale jednak stracic kilka koni z prawie 200 to nie wielka strata. Wracajac do tematu sprawdz sonde i zawory , a jak ze swiecami przewodami napiecia tez bardzo wazne. Co do gazu to kolega Łukasz z GD jest przykladem dlugiej zywotnosci samochod przebieg 400kkm chodzi na gazie i jezdzi nadal pieknie.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Września 2007, 12:54:34 »
barracuda poproś Mańka o pomoc, on twierdzi że silnik za 800zł dostanie, to niech się wykaże  :grin:

jeśli wiesz że silnik masz padnięty, to kupiłbym drugi na Allegro, 3 tysiące za V6 nie jest kosmiczną ceną, chociaż na pewno kieszeń spustoszy...

2800 dałem za 2.2 :/

przełożyć, zrobić rozrząd, zawory, a stary zostawić na ewentualne części...

pzdr
3VZ.pl

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Września 2007, 07:40:55 »
Zgadzam sie z marcinm jesli buda jest w dobrym stanie szkoda takiego auta sie pozbywac lepiej przeszczepic serducho i jezdzic dalej.

blakblak

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Września 2007, 11:07:18 »
Witam wszystkich.
Mam Camry z '98 3.0 i jakis rok temu przy przebiegu 140tys zalozylem gaz. Teraz mam ok 173tys i zastanawiam sie czy nie powinienem sprawdzic zaworow? Czy sa jakies niepokojace objawy, na ktore powinienem zwrocic uwage>?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Września 2007, 11:27:01 »
właśnie objawów nie ma, więc po prostu sprawdź luzy - szkoda robić głowicę tylko przez zaniedbanie...

pzdr
3VZ.pl

Offline barracuda

• Toyot Leżący
  • *
    • Moja muzyka
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Września 2007, 19:48:17 »
Buda jest w dobrym stanie, mialem male ognisko rdzy ale poradzilem sobie. Ja kocham to auto za to ze jest wygodne bezpieczne. Ma klase i ma kopyto. Po zimie odwiedze konkretnego mechanika.

owca

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Września 2007, 21:45:35 »
camry to camry, ale nie popadajmy tez w zbytni zachwyt

Ma klase 

ale tez ma swoje lata

ma kopyto.

osobiscie raczej jestem za tym ze jest dosyc szybka i ma fajny dzwiek silnika, bo jednak nie oszukujmy sie - kopyta duzego nie ma - honda civic 1.6 objezdza camry 3.0 jak chce ;( 180 (190) koni to ona ma na silniku, ale juz liczyc na kolach i jeszcze samochod z tego rocznika, to obstawiam ze jak ma 100 - 120  to max.

ale i tak marzy mi sie wybudowanie duuuuzego garazu i kupienie camry takiej jak mialem i doprowadzenie jej do idealu ! ;D ;D

« Ostatnia zmiana: 29 Września 2007, 21:49:37 wysłana przez owca »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #28 dnia: 01 Października 2007, 11:00:16 »
osobiscie raczej jestem za tym ze jest dosyc szybka i ma fajny dzwiek silnika, bo jednak nie oszukujmy sie - kopyta duzego nie ma - honda civic 1.6 objezdza camry 3.0 jak chce ;( 180 (190) koni to ona ma na silniku, ale juz liczyc na kolach i jeszcze samochod z tego rocznika, to obstawiam ze jak ma 100 - 120  to max.

no toś kolego poszedł po bandzie...

jak 3.0 wg Ciebie ma 100-120 na kołach, to ile ma 2.2 ?? 50 ?? dawno się tak nie uśmiałem...  :grin: :grin: :grin:

po pierwsze moc jest podawana zawsze na kołach, chyba że są to amerykańskie zabawki, wtedy na silniku

po drugie nie ma co gdybać, trzeba jechać na hamownię, bo z takich wyssanych z palca teorii to się legendy  biorą potem...

i jeszcze jedno... bo mi zaraz ktoś wyjedzie że gołosłowny jestem, bez żadnego poparcia... proszę bardzo :

pomiar przy 297kkm na zegarze, dane dla zasilania LPG.

dla Pb wyszło +7KM, +8Nm

pzdr

« Ostatnia zmiana: 01 Października 2007, 11:02:59 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

Offline barracuda

• Toyot Leżący
  • *
    • Moja muzyka
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Października 2007, 11:29:52 »
Mi bardziej szczeka opadla niz sie usmialem, bo jak mozna samochody roznych klas porownywac. Skoro nie ma granic klasowych to ja tez moge powiedziec ze daihatsu charade turbo z niecalym litrowym silnikiem, ktory mialem, wyciskal z 3 garow 101 koni. 20 letnim samochodem startowalem pierwszy i nikt nie mial szans ze mna, tymbardziej camry. Nowy fiat 500 tez ma 100 koni. Technika nie proznuje. Mam 26 lat i dla mnie camry to nie byle co. To hold dla dobrej japonskiej technologii. Porownaj samochody srednio - wyzszej klasy z roku od 92. To chyba honda legend moglaby tu stanac ewentualnie do walki. Z reszta bez sensu jest dyskutowac o gustach.
« Ostatnia zmiana: 01 Października 2007, 12:01:50 wysłana przez barracuda »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl