Autor Wątek: Corolla 1998 1.4 Autoalarm Challenger  (Przeczytany 2917 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

daru1971

• Gość
Corolla 1998 1.4 Autoalarm Challenger
« dnia: 08 Maja 2007, 08:59:16 »
Witam wszystkich. Mam pewien problem z autoalarmem Challenger w Corolli 1.4 1998 r. Razu pewnego jeden magik próbując do czegoś dojść, powyjmował bezpieczniki. Powkładał je potem na właściwe miejsce ale od tego czasu autoalarm przestał poprawnie reagować. Drzwi otwierają się i zamykają z pilota, jednak dioda LED sygnalizująca pracę alarmu zamiast pulsować, świeci w sposób ciągły (czyżby jakiś tryb serwisowy?). Przy otwieraniu i zamykaniu drzwi pojawiają się jedynie mignięcia świateł, brak natomiast charakterystycznego "piknięcia", świadczącego o załączeniu lub wyłączeniu alarmu. Czy możliwe jest samodzielne ponowne zaprogramowanie autoalarmu? Jeżeli tak, to proszę o radę w jaki sposób to zrobić. A przy okazji jeżeli ktoś  Was jest szczęśliwym posiadaczem instrukcji obsługi (najlepiej w formie elektronicnej - może też innej) do Corolli E11 1.4 i zechcialby się (nie bezinteresownie) podzielić, proszę o informacje. Posiadaczem Corolki jestem od bardzo niedawna ale to autko już bardo przypadło mi do gustu

Admin

• Gość
Odp: Corolla 1998 1.4 Autoalarm Challenger
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Maja 2007, 15:28:54 »
instrukcja powinna być na nece. Poszukaj na elektroda.pl

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
E18_Prestige_MultidriveS

Mario2

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Maja 2007, 23:04:21 »
ile przycisków ma ten pilot? jezeli ma 4 lub 3 to po włożeniu kluczyka do stacyjki należe przekręcic go do pozycji ACC nastepnie  wpilocie nacisnąć ( 3 przyciskowy  dolny duzy 4 przyciskowy unlock )
Pozdrawiam

darku

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Maja 2007, 23:44:07 »
Kolego daru, poszukaj w aucie przycisku serwisowego alarmu (przewaznie montowany na plastiku obok lewej nogi), przekrec na zapłon i go nacisnij. Masz alarm wprowadzony w stan serwisowy:). Pozdrawiam D.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl