Operacja zakończona częściowym sukcesem. Opis demontażu bardzo się przydał :icon_pray: i mogę potwierdzić że, czas rozbiórki to jakieś 10-15 minut.
W przypadku żarówek do podświetlenia tła, to występują tam 12V 5W typ R-10 więc z zakupem nie ma problemu, wystarczy starą wyłuskać z bagnetowej obudowy i włożyć nową.
Jeśli chodzi o żarówki w kontrolkach (olej, drzwi, hamulec i inne w panelu głównym) to u mnie występowały żarówki 12V 1,2W typ R-5 w podobnego typu bagnecie jak R-10 tylko w wersji pomniejszonej. Te żarówki także można z bagnetu wyciągnąć.
Natomiast w wewnętrznym panelu, który jest na zatrzaskach - kontrolki O/D, PWR, oraz poszczególnych pozycji skrzyni biegów, występują nieco krótsze żarówki niż R-5 i z nimi może być problem, bagnet w którym są umieszczone jest dość "płytki". Ja zrezygnowałem z próby montażu żarówek R-5 w ten "płytki" bagnet, po prostu przylutowałem je do styków w gnieździe.
Jak pisałem sukces jest częściowy, ponieważ nadal na po włączeniu stacyjki nie zapala mi się kontrolka oleju, wydaje mi się, że problem leży w innym miejscu. Wszystkie styki wyczyściłem izopropanolem, brak kontaktu można raczej wykluczyć.
Przy okazji pytanie, czy jeśli podczas jazdy spadnie ciśnienie oleju i zapala się jego kontrolka, czy równolegle zapali się także Check Engine?
Pozdrawiam