Autor Wątek: Zestaw montażowy do hamulcow Camry 3.0  (Przeczytany 10812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

owca

• Gość
Odp: Zestaw montażowy do hamulcow Camry 3.0
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Lipca 2007, 08:46:00 »
.....
Owca !
widzę, że  zamieniłeś Vkę na 2.2 !! Opisuj wrażenia, bo albo przegapiłem wątek, albo nie puściłeś wogóle farby. Zakładaj nowy wątek dawaj fotki itp...

w galerii umiescilem fotki i opisalem pierwsze wrazenia, niechce tu robic OT ale w skrocie ten silnik powoduje ze ta solara jest bardziej taczka niz samochodzikiem (porownuje do poprzedniej nieco zuzytej, ale szybkiej camry), odczuwa sie to chcac przyspieszyc gwaltownie od 100 wzwyz. W tym momencie samochod ma przeglady, wymiane amorkow przednich, oleje, filtry swiece i zalatwia to ojciec w radomiu, tak ze naprawde zaczne nim jezdzic dopiero od przyszlego tygodnia, wtedy zdam obszerna opinie ! no zaplanowalem stworzyc sobie stronke o tym samochodzie   

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Lipca 2007, 17:40:55 »
etz - z tego co kiedyś mówiłeś , to masz hamulce z V6 podobnie jak ja, więc siłą rzeczy pasują blaszki :D

pzdr
3VZ.pl

etz257

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Lipca 2007, 12:57:39 »
etz - z tego co kiedyś mówiłeś , to masz hamulce z V6 podobnie jak ja, więc siłą rzeczy pasują blaszki :D

pzdr
Ale pasują z V6 a mam 2.2 i to mnie martwi  :oops:. Kupiłem blaszki po numerze VIN w ASO i za małe :(
Nie wiem czemu miał zamieniane. Ale ...

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Lipca 2007, 14:20:35 »

pzdr
Ale pasują z V6 a mam 2.2 i to mnie martwi  :oops:. Kupiłem blaszki po numerze VIN w ASO i za małe :(
Nie wiem czemu miał zamieniane. Ale ...

pewnie komuś fabryczne hamulce z 2.2 nie wystarczały... ja się mu nie dziwię, skoro nawet te z V6 nie zawsze dają sobie radę... wczoraj jechałem przez Słowację, metodą "szybki przelot", i kilka razy słychać już było wyraźnie że hamulce są cieplutkie :/

pzdr
3VZ.pl

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Lipca 2007, 16:37:11 »
U mnie tez był problem z rozmiarem. Z tego co mowili Panowie mechanicy sa rozne wersje jedno i dwu tloczkowe i to jest powód. Apropo komplet blaszek spoza aso to koszt 139pln :).
POZDRAWIAM

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Lipca 2007, 19:54:43 »
tak, niektóre 1MZ-FE miały dwutłoczkowy zacisk  :icon_pray:

pzdr
3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Lipca 2007, 20:17:18 »
pzdr
Te niektóre dwutloczkowe były wyposażone w ABS, te jednotłoczkowe niet :-( miałem i jedną i drugą wersję camry i byłem b. zdziwiony, że gumki na tłoczki były inne po rozebraniu pierwszego zacisku się wyjaśniło..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Lipca 2007, 22:45:23 »
była jakaś różnica w hamowaniu  :huh:

bo nie wiem czy jest sens rozglądać się za 2 tłoczkowymi, czy nie...

pzdr
3VZ.pl

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Lipca 2007, 10:07:39 »
Ja mam wersje silnika 3VZ-FE i faktycznie ABS jest na pokladzie, co do tego jak hamuja , no coż nie ma problemu ale cięzko mi z czyms porównywać , w Audi pedła hamulca był bardziej czuły ale to kwesta przyzwyczajenia. Narazie po wymianie klocków i tarcz nie miałem sytuacji zeby włączył sie ABS a w innych samochodach róznie to było zwłaszcza ze ostatnio mamy piekna pogode  :furious3: i czesto jest mokro. Moj służbowy ford 2 tygodznie temu pomagał sobie kilka razy ABS'em co mnie zdziwiło. No ale nie bede porównywał Forda co Toyoty dwie rózne klasy.

etz257

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Lipca 2007, 12:59:38 »

pzdr
Ja mam 5S-FE i też mam dwutłoczkowe zaciski no i mam też ABS - który nie działa bo padły czujniki :(

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Lipca 2007, 13:09:39 »
Ja też mam 5S-FE mam jednotłoczkowe zaciski i mam ABS - swieci sie cały czas kontrolak, ale czasem działa :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl