Autor Wątek: E12 glosna praca silnika na niskich obrotach  (Przeczytany 3649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

werty

• Gość
E12 glosna praca silnika na niskich obrotach
« dnia: 20 Lipca 2007, 22:48:44 »
Mam problem moja toyota 2002 1,4 benzyna 102 kkm glosno pracuje na niskich obrotach nawet sa wibracje odczuwalne w srodku auta, a i jeszcze na 2 biegu podczas przyspieszania tez czsami slychac glosniejsza prace silnika. Czy ktos z forumowiczow ma pomysl co to moze byc ?

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: E12 glosna praca silnika na niskich obrotach
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Lipca 2007, 09:51:02 »
 Cześć
Zakładam że sprawdziłeś tłumiki.
Ja po przeglądzie miałem taki przypadek że niedokręcili mi osłony kolektora wydechowego i przy wolnych obrotach wpadał w delikatny rezonans.

Pozdrawiam
Obi

Admin

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lipca 2007, 10:09:32 »
Sprawdz kody błedów ECU. Jak sie trzesie na wolnych obrotach to powodów moze byc wiele, jesli ECU nic nie powie to zacznij od sprawdzenia swiec i przewodów

werty

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Lipca 2007, 12:24:15 »
Dzięki bardzo, udam się do mojego mechanika i poproszę o sprawdzenie co wydechu i spradzenia błędów na komupterze. Szkoda bo myślałem że sam mogę coś poradzić na te dziwne odgłosy.

Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Admin

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Lipca 2007, 13:29:29 »
błedy mozesz sobie sam sprawdzić, instrukcja powinna byc na forum ;)

somoza

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lipca 2007, 09:32:58 »
Sprawdz kody błedów ECU. Jak sie trzesie na wolnych obrotach to powodów moze byc wiele, jesli ECU nic nie powie to zacznij od sprawdzenia swiec i przewodów
A które przewody on ma sprawdzić??

Admin

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Lipca 2007, 09:38:50 »
A np. mase do akumulatora. Niby banał a na wolnych obortach bardzo czesto powoduje dziwne zachowania :P

werty

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Sierpnia 2007, 13:19:13 »
Nie mieliście chyba racji, mój mechanik pracujący w ASO toyoty po przeglądzie auta po wymianie płynów obejrzeniu pasków, regulacji auta  powiedział że ten silnik tak ma i nic z tym nie można zrobić. Dziwne prawda. Wydaje mi się że całkiem dokładnie sprawdził samochód bo nawet nasmarował coś pod maską od drążka zmiany biegó,w podkręcił wyżej pedał sprzęgła, szczęki hamulcowe czymś nasmarowałżeby nie piszczały, a i przy każdej śróbce którą odkręcał samrował ją,sprawdził czy nie ma wycieków i innych takich.
Moim zdaniem przegląd był rzetelny i obiektywny jakby coś zauważył niepokojącego to na pewno by mi powiedział o tym no i byśmy to zrobili w końcu ma za to płacone im więcej do roboty tym większa robocizna i większa kasa niego, ale do niczego się nie przyczepił i powiedział że autko jest w super stanie.
Co wy na to ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl