Autor Wątek: nierówna praca silnika  (Przeczytany 32015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

userEU

• Gość
Odp: nierówna praca silnika
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Lutego 2009, 13:58:20 »
Z rana dzisiaj odpaliłem po delikatnym mrozie i wszystko good  :grin: Pracuje silnik elegancko od razu wymieniłem olej i filtr żeby nie przeciągać ( był bardzo rozrzedzony )

Temat załatwiony Pzdr

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Lutego 2009, 22:44:54 »
Powiem że i ja mam mały problem z obrotami,otóż u mnie na wolnych obrotach tak dziwnie pracuje,wyglada to tak jakby na jednym miała zaniki na jednym cylindrze,świece wymienione,zastanawiam się nad kablami WN bo juz ponad 2 lata temu zmieniane były.Ten objaw jest tylko na wolnych obrotach,reszta jest ok co sądzicie?  :-)

userEU

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Lutego 2009, 22:53:42 »
Kable możesz sprawdzić sam: wieczorem - jak będzie ciemno spryskaj je wodą jak będą przebicia to wiadomo, że kable.

Szkoda np 350 PLNow ot tak wydawać za przewody NGK (tyle do Twojej kosztują) jeżeli Twoje mogą być dobre.

Pzdr

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Lutego 2009, 23:09:01 »
A oryginalne kable kosztuja niewiele wiecej. Sposob na sprawdzenie podawalem i ja i Marcin wiele razy - zdejmujesz po kolei na chodzacym silniku fajke ze swiecy i patrzysz jaka jest reakcja - jesli nic sie nie zmienia tzn. że znalazłeś właściwy trop a potem zostaje odszukać czy to świeca, kabel WN, kopułka..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Lutego 2009, 22:11:19 »
Witam tak już wcześniej sprawdzałem jak piszesz ale wszystko jest ok,po zdjęciu fajki widać reakcje pracy śilnika ja mysle że gdzieś dostaje lewe powietrze ale co jest fajne że raz jest dobrze a raz tak lekko skacze,ale obroty są stabilne i nie falują.
 :-)

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Lutego 2009, 11:13:27 »
Zanim zaczniecie ten cyrk z wymianami to nalezy wlac srodek czyszczacy wtryski i caly uklad paliwowy. Mialem tak chyba z trzy razy.Po wlaniu calej flaszki na 20l benzyny i przejechaniu paru kilometrow silnik znowu nowka i za jakies 100.000km znowu tosamo.po prostu koksuja sie  wtryski roznymi opsadami i stad problem.Wtryskow sie nigdy nie wymienia w japonczykach.W niemieckich tak.Pzdr.Camry 2.2

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Lutego 2009, 11:43:41 »
Wymienia jeśli już tak sie zasyfi że i środek nie pomoże,ja też muszę  swoje wtryski odmulić bo niekiedy też mam taką dziwną prace.
PS:ile tego trzeba wlać na pół zbiornika PB?

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Lutego 2009, 12:18:06 »
Na tych środkach pisze, że cała buteleczka na 30 - 40 litrów benzynki. Ja zawsze wlewałem na 20 litrów (większe stężenie) i pedał gazu w podłoge. Nie wiem czy zwiększenie stężenia coś zmienia, ale zawsze po takim zabiegu furka odzyskiwała kulture pracy na Pb (tak mi się wydaje). Bardzo ważne jest dbanie o wtryski jeżeli sie ma założone LPG, wydaje mi się, że nie ma znaczenia jakiej generacji.

PozDRo.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2009, 12:28:30 wysłana przez tabak »
1MZ - FE ......hehe, po co mi car audio???

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Lutego 2009, 13:37:12 »
Ja codziennie dbam o wtryski w prosty sposób. Codziennie kilka razy wciskam gaz do końca na PB. A środki do czyszczenia układu paliwowego stosuje 3-4 razy w roku i nic się nie dzieje niepokojącego :-)

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Lutego 2009, 14:29:49 »

.......... Codziennie kilka razy wciskam gaz do końca na PB.........

też używam tego sposobu.... :cool: i odnoszę wrażenie, że tego właśnie silnik potrzebuje, wręcz cieszy sie moje 1mz.

PozDRo
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2009, 15:16:24 wysłana przez tabak »

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Lutego 2009, 17:18:44 »
Jakiego środka używacie do czyszczenia wtrysków? chodzi mi o nazwy i sposób dawkowanie na ile L itp :-)

Offline tabak

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Lutego 2009, 18:22:53 »
STP do kupienia na każdej stacji za 12-15 PLN. Piszą, żeby wlewać na 30-40L, a zrobisz jak chcesz. Gdzieś na tym forum jest wątek dotyczący ulepszaczy do paliwa. Chyba w techniczne ale pewien nie jestem.

Edit.... znalazłem

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=7453.0

PozDRo
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2009, 18:29:22 wysłana przez tabak »

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Lutego 2009, 07:43:04 »
Oficjalna recepta nakazuje chyba flaszke na caly tank,juz nie pamietam ale aby pomoc szybko i awaryjnie to mozna bardziej skacentrowac.Mozna dolewac mniej ale czesciej tez sie utrzyma w czystosci uklad paliwowy.To nie chodzi o syfy w paliwie tylko osady z paliwa ktore osiadly na wtryskach.Na syfy w paliwie to trzeba czesciej wymieniac filtr paliwowy.Ts ts osobiscie nigdy nie wymienilem w swojej gdyz nie trzeba bylo. Szwecja ma cholernie czyste paliwo.
Nie masz takiego srodku to wlej odrobine oleju od silnika dwutaktowego ale wysokiej jakosci,.ten sam efekt.
Pzdr.Camry 2.2

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Lutego 2009, 09:39:51 »
O właśnie, w serwisie Renault zaproponowali mi dolać mixolu do baku - silnik dCi.
O ile STP rozumiem, o tyle mixol mi się w głowie nie mieści. Zawsze myślałem że środki czyszczące robione są na bazie jakiegoś rozpuszczalnika, czy innej benzyny.
Niby olej to też z ropy, ale jakoś tak dziwnie - mixol do nowoczesnego dCi...

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Lutego 2009, 21:54:11 »
Dziwne rzeczy. Mam swoją już 7 lat, od początku na LPG i ani razu nie dawałem żadnego czyścika do baku. Raz tylko w ubiegłym roku dostała profilaktycznie 0,5l denaturatu na cały bak żeby ewentualnej wody się pozbyć i tyle. Wtryski zdrowe oryginalne. (filtr paliwa też ;) )
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl