Autor Wątek: Bagażnik oryginalny do Corolli hatchback 5drzwi E12 2003 - jak zamontować ?  (Przeczytany 5516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witstwosz

• Gość
Witam, jak zamontować bagażnik dachowy bazowy "alu" oryginalny do Corolli hatchback 5drzwi E12 2003 ?
Wiem , która belka ma jak leżeć (istotne !), bo są stosowne nalepki, ale brak opisu dokładnego położenia na dachu.
Wiem, że określono dokładnie w centymetrach odległość montażu - bodajże od środka słupka (między przednimi, a tylnymi drzwiami).
Może ktoś ma instrukcję - była dołączana - i wrzuci te info na forum, byłbym bardzo wdzięczny..
Pozdrawiam wszystkich !

porkbone

• Gość
Odp: Bagażnik oryginalny do Corolli hatchback 5drzwi E12 2003 - jak zamontować ?
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Października 2007, 14:37:42 »
Witam
Mam sedana , ale chyba sposób mocowania jest ten sam. Na karoseri miałem przyklejone
przeźroczyste naklejki i mocowałem centralnie na nich. Bagażnik jest tak wyprofilowany
że przesunięcie za daleko powoduje nie przyleganie do karoserii. Poszukam może nie
wywaliłem papierka z montażem , jak znaję to podrzucę .

witstwosz

• Gość
Odp: Bagażnik oryginalny do Corolli hatchback 5drzwi E12 2003 - jak zamontować ?
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Października 2007, 13:20:14 »
Niestety sedan to nie hatchback 5D, do mojego określono dokładnie w centymetrach odległość montażu od środkowego słupka...
Tak było w dołączonej instrukcji - i tych danych szukam - wolę nie eksperymentować.....
Pozdrawiam wszystkich !

witstwosz

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Października 2007, 23:03:51 »
Nareszcie znalazlem instrukcję jak montować - przekopałem publikacje toyoty na techdoc.toyota-europe.com i znalazłem zagubioną instrukcję "Roofrack 5Dr HB PZ403-E2610-GA" w formacie pdf.
Nawiasem mówiąc to skarbnica wiedzy o naszych Toyotkach.
W skrócie szukałem informacji -
licząc od lini końca przednich drzwi :
środek przedniej belki - 240mm
środek tylnej belki - 460mm.

belgrano

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Października 2007, 16:12:03 »
Możesz mi podesłać?

Nareszcie znalazlem instrukcję jak montować - przekopałem publikacje toyoty na techdoc.toyota-europe.com i znalazłem zagubioną instrukcję "Roofrack 5Dr HB PZ403-E2610-GA" w formacie pdf.
Nawiasem mówiąc to skarbnica wiedzy o naszych Toyotkach.
W skrócie szukałem informacji -
licząc od lini końca przednich drzwi :
środek przedniej belki - 240mm
środek tylnej belki - 460mm.

witstwosz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Października 2007, 22:57:15 »
Wysłane... Sprawdż pocztę...
A propo - jeśli jeszcze ktoś będzie zainteresowany - proszę pisać na priwa - szkoda zaśmiecać forum..
Pozdrawiam Wszystkich.
« Ostatnia zmiana: 31 Października 2007, 22:59:23 wysłana przez witstwosz »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl