Witam, od niedawna jeżdżę camry 96 , 2,2 LPG, ostatnio pojawiło się kilka problemów drobnych. W wyszukiwarce nie znalazlem rozwiązania, może któryś z kolegów bedzie miał pomysł. 1. Zauważyłem że skrzynia czasami nie przełącza na 4 bieg O/D . Czasami czyli bywa że pare razy w ciągu dnia jeżdżę autem i działa normalnie wszystko, a czasami jak odpalam po postoju ( 5 min czy 3 h nie ma znaczenia) zmienia do 3 biegu i tyle. Przycisk na lewarku jest wciśniety i nie swieci kontrolka O/D. Po mieście to nie przeszkadza ale na trasie juz tak. Żeby było ciekawiej to czasami jak zgasi sie silnik i odpali po paru minutach skrzynia zaczyna chodzić normalnie. 2. Drugim problem są wolne obroty, na zagrzanym silniku, przedtem były w okolicy 800 , teraz ok 1100 , niezależnie czy na gazie czy na benzynie .Obie linki sterujące przpustnicą nie sa przyciete itp- są ok. 3. Problem mam tez z tempomatem, są momenty że działa , a czasami miga na zielono i prędkości nie da sie ustawić , właczanie go wtedy i wyłączanie nawet 10 razy nic nie daje, miga i tyle.
Jak któryś z kolegów ma pomysł to prosze o rade, jak pojade do mechanika żeby mnie nie naciągnął bo wiemy wszyscy jak dziś jest. PS dziś rano jak ruszyłem po nagrzaniu silnika obroty byly ok czyli 800 , i zmieniały się biegi jak należy , potem zgasiłem podczas tankowania i jak na nowo ruszyłem już obroty 1100 a i biegi do 3 sie zmieniały. Czy te dwia rzeczy mogą mieć zwiazek? Pozdrawiam
Kolego Ascon witamy na forum TK 
Przed założeniem nowego tematu proszę użyć opcji szukaj.
Proszę nie pisać posta pod postem, wszak istnieje opcja "modyfikuju".
Wątki scalam. Szymon14