Autor Wątek: Jakie żarówki polecacie?  (Przeczytany 128718 razy)

NoAbla

• Gość
Odp: Jakie żarówki polecacie?
« Odpowiedź #60 dnia: 19 Stycznia 2005, 15:10:40 »
A ja jade dzisiaj kupic :D

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 19 Stycznia 2005, 20:11:52 »
Cytat: NoAbla
A ja jade dzisiaj kupic
a gdzie i jaka cena ??

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Stycznia 2005, 20:27:14 »
nalepiej allegro - cena  50-55 zl
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Smok

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Stycznia 2005, 20:57:10 »
to widze, że GT150 mają więcej zwolennikow niż Blue Vision

tomek_paseo

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 19 Stycznia 2005, 21:05:03 »
Cytat: Smok
to widze, że GT150 mają więcej zwolennikow niż Blue Vision

Bo po prostu mocniej świecą. Za to dają trochęmniej niebieskiej poświaty. Miałem jedne i drugie... i następnymi żarówkami, którękupiębędą właśnie GT150.

NoAbla

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 19 Stycznia 2005, 21:45:42 »
Bisua, nie wiem porozgladam sie :) - bylem i nie zdobylem :( - jutro bede pieszo na miescie to sie porozgladam - i tu do wroclawiakow pytanie - gdzie najwiekszy sklep motoryzacyjny z oswietleniem? Bedzie cos na Karkonowskiej w tej hurtowni obok fiata?

NoAbla

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Stycznia 2005, 23:56:11 »
adi, nic nie ma
To ALL - rozmawalem z gosciem w Stenmocie i mowil mi ze maja troche klientow skarzacych sie na te GT150 - ze szybko sie zuzywaja ze pala sie kable od zarowek ze lampy ze..... czy cos w tym jest prawdy - z drugiej strony polecal BlueVisiony z zarowkami w5w ja juz nie wiem co kupic? Chyba pozostane przy seryjny Stengramach

krzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 23 Stycznia 2005, 10:31:13 »
Cytat: NoAbla
adi, nic nie ma
To ALL - rozmawalem z gosciem w Stenmocie i mowil mi ze maja troche klientow skarzacych sie na te GT150 - ze szybko sie zuzywaja ze pala sie kable od zarowek ze lampy ze..... czy cos w tym jest prawdy - z drugiej strony polecal BlueVisiony z zarowkami w5w ja juz nie wiem co kupic? Chyba pozostane przy seryjny Stengramach

Ściemęci wstawili okropną![/b] :abadgrin :abadgrin :abadgrin :abadgrin :abadgrin :abadgrin :abadgrin :abadgrin :abadgrin :abadgrin
 Jak żarówy o standardowej mocy mogą palić kable? :aduh[/size][/b] :aduh :aduh :aduh :aduh :aduh :aduh :aduh :aduh :aduh

A, że szybciej siębędą te żarówy przepalać (Blue Vision zresztą też) to urok posiadania takich wynalazków :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry :asmiliecry

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 23 Stycznia 2005, 10:38:36 »
a jaką moc mają te GT150?

krzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 23 Stycznia 2005, 11:09:27 »
Cytat: ZACHARY
a jaką moc mają te GT150?

Standardowa moc jest różna w zależności od typu żarówki i wynosi odpowiednio:[/size]
H4 - 60/55W;
H1, H3 i H7 - 55W;
HB3 - 60W;
HB4 - 51W
[/b]

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 23 Stycznia 2005, 11:22:43 »
No to nie ma możliwości, żeby powodowały przeciążenie instalacji elektrycznej.

NoAbla

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 23 Stycznia 2005, 13:27:48 »
ZACHARY, hehehe - dlatego sam sie zdziwilem jak mi ten kolo takie baje opowiadal - ale dla pewnosci wolalem zapytac tutejszych ekspertow ;)

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 24 Stycznia 2005, 10:07:24 »
To prawda - jeśli nowe żarówki obciążają taką samą mocą obwód to prąd jest taki sam. A nawet jeśli u kogoś sięprzepaliły kabelki to znaczy, że "watował" bezpiecznik (bo np. pchał takie żarówki do auta z lampami o mniejszej mocy) i sam sięprosił o kłopoty.
A że działają krócej - tak są skonstrowane aby być bardziej efektywne ale włókno żyje krócej. Pewnie ma na to wpływ wyższa temperatura żarzenia.

FreddyK

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 06 Lutego 2005, 21:45:30 »
No i kupiłem Philips NightGuide, ale na samą myśl o ich wymienianiu robi mi sięniedobrze. Może znajdęjelenia (mojego sąsiada mechanika), który mi je wymieni.

Brick

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 06 Lutego 2005, 23:43:29 »
Moim poprzednim autem jezdzilem na philipsach GT150 okolo pol roku. Bylem naprawde zadowolony. Jako ,ze idzie do sprzedazy wyjalem dzisiaj z niego te zarowki,aby wlozyc do yarisa i zamontowalem h4 bosh-a xenon blue light ,ktore nabylem niedawno w Niemczech. Gdy przejechalem sie autem po wymianie zarowek doznalem szoku. Bosh swieci rewelacyjnie. Co prawda ma krotszy strumien swiatla niz GT150 ,ale jest zdecydowanie bardziej bialy i mocniejszy. Momentami czuje sie jakbym jechal na dlugich ;)

I badz tu czlowieku madry....w kazdym razie kazde zarowki odpadaja w przedbiegach w porownaniu do GT150 i tych Bosh-a.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl