Autor Wątek: zegary w corolli verso 03r.  (Przeczytany 5440 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sopel

• Gość
zegary w corolli verso 03r.
« dnia: 05 Kwietnia 2008, 21:58:53 »
Witam. Nabyłem toyotę corollę verso z 2003r. i mam pytanie.
Jak jadę z włączonymi światłami to mam ciemne zegary, tak, że słabo widzę prędkość i inne dane. Dopiero wieczorem lepiej widać. Gdzieś musi być regulacja jasności. Ale ja tego nie widzę.
Gdzie mam tego szukać?
Pozdrawiam

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: zegary w corolli verso 03r.
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Kwietnia 2008, 23:27:00 »
W mojej Corolli (ale nie Verso i w dodatku z 2000 r.) trzeba wcisnąć i przytrzymać dłużej ten "pipek" od resetowania ilości przejechanych kilometrów w liczniku - wtedy pojawia się taki "zestaw kreseczek" i można chyba ustawić 3 skale jasności: jak masz tylko "--", to masz najciemniej, jak "--==", to średnia jasność, a jak "--==ΞΞ", to wtedy podświetlenie jest najjaśniejsze :)

:) J.
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2008, 23:29:37 wysłana przez Jacho »
Coday, Comorrow, Corolla

sopel

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwietnia 2008, 23:42:07 »
Dzięki za odpowiedź, jutro to sprawdzę

Marcys

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Kwietnia 2008, 09:26:04 »
Jacho ma racje. Tym przyciskiem od kasowania dziennego przebiegu naciskasz tyle razy aż pokażą Ci się kreseczki. Gdy juz je zobaczysz wtedy przytrzymujesz przycisk i w ten sposób ustawiasz żądaną jasność.

sopel

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Kwietnia 2008, 13:42:47 »
Hehe wielkie dzięki -  działa :grin:.

No to skoro jesteście chętni do pomocy, to jeszcze mam pytanka. Mam instrukcję ale belgijską i jakoś nie kumaty jestem w tym języku.
Sterowanie klimą: co daje przycisk auto a co a/c?
Z góry dziękuję
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2008, 18:15:09 wysłana przez Radex E9 »

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Kwietnia 2008, 17:17:05 »
W instrukcji jest napisane, że przycisk "AUTO" steruje prędkoscią wentylatora, kierunkiem nawiewu i pracą sprężarki.
Rozumiem, że wtedy sprężarka może włączać się rzadziej niż przy pracy manualnej (A/C).

W trybie manualnym (A/C) jest włączana, jeśli wzrośnie temperatura chłodziwa lub spadnie jego ciśnienie, a wyłączana jest jeśli uzyska odpowiednie parametry; natomiast w trybie automatycznym (AUTO) jest włączana, jeśli jest potrzebna, bo automat sprawdza jaka jest temperatura wewnątrz samochodu i w zależności od warunków albo chłodzi albo nie - tu decydują warunki wewnątrz samochodu, a nie warunki w układzie chłodzenia.

J.
Coday, Comorrow, Corolla

sopel

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Kwietnia 2008, 22:38:41 »
dzięki za info, miałem trasę dzisiaj i się trochę z tym zapoznawałem.
Dobrze mieć instrukcję do poczytania. Ja sobie mogę obrazki pooglądać w mojej i ewentualnie rozumiem 1 słowo na 20.

To jeszcze jedna rzecz: wkładam płytę do CD, sprzęt trochę ją potrzyma, poskrobię i wypluwa. Mam wrażenie, że nie może jej przeczytać. Niestety robi tak z każdą. Czytnik walnięty, czy czegoś nie wiem. Może jest jakieś zaklęcie :cry:

Aha, podobno mam immobilizer, ale jakoś nie działa. Moim zdaniem tego nie da się wyłączyć, więc jak by było ok, to powinno działać.
Dobrze myślę?
Wydaje mi się, że nie mam żadnego zabezpieczenia przed kradzieżą. Są takie opcje w tym roczniku (2003r)?

silent

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Kwietnia 2008, 21:29:33 »
Jeśli ci cd nie czyta płyt to możliwe że laser sie skończył w napędzie. A co do zabezpieczenia to jest tylko immobilajzer chyba że ktoś dołożył alarm, zależy jaki masz kluczyk czy z guzikami czy bez jeśli bez to nie ma alarmu. pozdrawiam

poul

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Kwietnia 2008, 20:35:43 »
No wypas, miałem ten sam problem, a rozwiązanie takie banalne :-). Wielkie thx.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl