Witaj Grzechu,
Nie mialem w swoich rekach nigdy V6 Camry,byla taka na poczatku lat 92-tych w rekach naszej rodziny,ale nigdy w tamtych czasach sie nie podnosilo maski.Natomiast osobiscie mam 2.2 i tam jest podobne urzadzenie i sluzy ono do regulacji wolnych obrotow,tak sie mnie wydaje.kiedys czyscilem caly ten dolot powietrza lacznie z przepustnica i po zmontowaniu obroty sie stabilozwaly na 1100obr/min. Na zdrowy rozum wziolem zdiolem wezyk na stojacym silniku i zatrzymalem vacum w wezyku a druga rekawcisnolem gaz na full a potem wdruga strone do zera i mocniej az zostalo dokniete przez wodzik od przepustnicy do konca okolo 2mm i wtym polozeniu zalozylem wezyk z powrotem .Po starcie silnika uzyskalem z opowrotem moje utesknione 900 obr/min. Teraz po starcie odrazu sam silnik zostaje na 900obr/min.Przedtem zostawal na 1100obr/min.
Ot i cala filozofia.Podejrzewam ze tosamo nalezy zrobic u Ciebie. Te wszystkie dane sa dostarczane do kompa ale latwiej jest mierzyc gdzies tam Vacum i na podstawie tych informacji przetworzónych na impuls elektryczny dostarczyc do kompa.Mechanicznych regulacji niema nigdzie.
Niewiem moze bzdure plece ale wszystko funkcjonuje w najlepszym porzadku.
Pzdr.Sky.