Autor Wątek: Mały remoncik starletki :)  (Przeczytany 13679 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

polnik@studio

• Gość
Ma³y remoncik starletki :)
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Grudnia 2004, 14:58:47 »
wd40 nie pomaga  :worried

Kohoshi

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Grudnia 2004, 21:51:35 »
Cytat: mandes
nie ktoś kiedyś chciał, tylko ktoś czyli ja - kupił. Niestety takie jest życie, skoro nie mogłem znaleźć zawiasów nigdzie poza ASO , trzeba było poczynić ostateczny krok. Koszt jednego to 186 zł, a potrzebne mi były dwa na lewe drzwi. A przy okazji Kohoshi, jeżeli na szrocie są części do Starlety dowiedziałbyś sięprzy okazji o zegary z obrotomierzem, podobno pasujęte od Paseo lub Tercel, no i oczywiście o tych lepiej wyposażonych Starletek :)

400 PLN - to musiało boleć; odkręcając zawias samemu wiem przynajmniej że oba, górny i dolny są różne, bo pan nie wiedział. Z montażem tego i wycentrowaniem drzwi żeby sięładnie zamykały, nie były obwieszone i sięwpasowały w karoserięładnie bez szczelin jest niezła jazda. Nie wspominając o odkręceniu i dokręceniu zawiasów bo to jest koszmar jakich malo bez specjalistycznych powyginanych kluczy lub bez zdjęcia błotnika ;)

Dawno nie byłem na tym szrocie ale jak jestem to zawsze patrzęza tymi zegarami z obrotomierzem, ale niestety nic nie wyhaczyłem.

Cytat: Woytek
ale takie szrotowe zawiaski to mogą po paru miesiącach zacząć tak trzeszczeć jak moje, a prawie 400zł zł + wymiana to troche drogo , ale chyba tzreba będzie  zainwestować, bo strasznie mnie to irytuje!!!!!

Nie jest tak źle, mi nic nie trzeszczy, ale jak już wyżej wspomniałem zakładanie tego samemu to mordęga, a i tak potrzeba dwóch ludzi i piwko ;)

dEF

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Grudnia 2004, 10:54:55 »
Cytuj (zaznaczone)
:) nie ktoś kiedyś chciał, tylko ktoś czyli ja - kupił. Niestety takie jest życie, skoro nie mogłem znaleźć zawiasów nigdzie poza ASO , trzeba było poczynić ostateczny krok. Koszt jednego to 186 zł, a potrzebne mi były dwa na lewe drzwi. A przy okazji Kohoshi, jeżeli na szrocie są części do Starlety dowiedziałbyś sięprzy okazji o zegary z obrotomierzem, podobno pasujęte od Paseo lub Tercel, no i oczywiście o tych lepiej wyposażonych Starletek :)

Przeciez mowilem Ci gdzie szukac tych zegarow. W Maagu byla jeszcze przynajmniej jedna sztuka jak ja kupowalem. Lokalizacja szrotu - Wawer, tel. 812 46 31, 602 280 283; ul. Kaczenca 98.
Tylko nie radze dzwonic i sie pytac tylko pojechac, bo moje zegary znalezli przez przypadek, a mowili, ze na bank nie maja. Trzeba ich przycisnac, ze znajomy byl i byly i ze mialy byc ;).

piotr77

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Lutego 2005, 10:47:34 »
a propos cen to ja w sierpniu wymienilem zawieszenie.
zakupiłem wyrobu firmy Kayaba.
za przód i tyl zapłacilem bodajże 1300 zeta, jako ze kupiłem zestaw to dostałem znizke 30%.
oczywiście do tego koszty założenia czyli jakies 300 zł.
ale teraz już sie nie bujam na zakretach jak kiedyś :)
a częsci kupowałem na Ostrobramskiej w Wawie.

di_Bodi

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Lutego 2005, 11:24:41 »
A jak oceniacie jakość Kayaby?!?

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Lutego 2005, 12:19:30 »
Cytat: di_Bodi
A jak oceniacie jakość Kayaby?!?

Myślęże lepszych nie znajdziesz, Kayaby wrzucają seryjnie do Toyotek tylko bez logo KYB

di_Bodi

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Lutego 2005, 13:01:16 »
Dzieki!!! a cena 400zł (przód) jaka mi podali w norauto to dużo czy mało?

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 03 Lutego 2005, 13:17:16 »
jak wymieniałem sowje amorki na KYB olejowo-gazowe to w JC chcieli bez zniżek za sztuke chyba 450zł, wiec 400 to cena normalna. Popytaj, może znajomi maja jakieś zniżki to będziesz miał taniej.

di_Bodi

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 03 Lutego 2005, 13:28:17 »
tylko że to były KYB zwykłe, olejowe a nie gazowo-olejowe, a tak na marginesie to jaka jest między nimi różnica? gazowo- olejowe są twardsze, czy co?

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Lutego 2005, 14:00:19 »
z tego co słysząłem są lepsze od samych olejowych , gdyż poduszka gazu która tam jest powoduje szybsza reakcję i lepsze amortyzowanie...

zdenek

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Lutego 2005, 11:14:02 »
Cytat: Woytek
jak wymieniałem sowje amorki na KYB olejowo-gazowe to w JC chcieli bez zniżek za sztuke chyba 450zł, wiec 400 to cena normalna. Popytaj, może znajomi maja jakieś zniżki to będziesz miał taniej.

Cześć,
Zaglądnij tutaj http://www.moto.sklep.pl, oprócz cen katalogowych na większość amorków jest nieustająca promocja. Kupowałem u nich KYB do rolki (i trochęinnych części), a nawiosnębędękupował do starlety. Do mojej P9 kosztują w tej chwili przednie-355 pln/szt , tylne-250 pln/szt; (droższe niż do rolki, wrrr). Warto poobserwować te ceny przez jakiś czas, ponieważ na jesieni mogłem mieć komplet za 150pln taniej niż w tej chwili. Kody amortyzatrów są takie same jak ich oznaczenia producenta.
(EP80, EP81/82, NP80)               
1000, 1300, 1500 Diesel     7.90- 4.94 Front: 333068 L, 333067 R; Rear 341082
 (EP80, EP81/82, NP80)               
1000, 1300, 1500 Diesel     5.94- 1.96 Front: 333068 L, 333067 R; Rear 341191
 (EP91)               
1300     1.96-   Front: 333210 L, 333209 R; Rear: 341191
pozdrówki
zdenek
rolka 4AFE
starleta 4EFE

polnik@studio

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Lipca 2005, 12:12:02 »
witam po krótkiej przerwie ;)

koleiny etap remonciku to blacha. Pięknie wszystko zrobione :)

teraz zabieram sięza hamulce (cały przód i tył), a później sprzęgło i wymiana wszelkich płynów
(olej silnik - skrzynia, układ chłodzenia + płukanie, układ hamulcowy) :)

pozdrawiam Krzysiek

bol0

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Lipca 2005, 20:30:20 »
jesli nie znasz kosztow wymiany sprzegla to moge podpowiedziec, bo ostatnio tez takowa wymiane zaaplikowalem swojej maszynie. tarcza + docisk + lozysko kosztowalo mnie 370 zl. czesci JC (nie zamienniki). taniej podobno ciezko znalezc ;) w razie czego sluze pomoca.

polnik@studio

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Lipca 2005, 13:34:26 »
hmm jakoś tak mało ;) jak liczyłem to wychodziło mi coś 700 zł za tarczę+ docisk i reszta "pierułków" ;) no ale dobrze wiedzieć, że to nie jest takie drogie jednak :D

thx pozdrawiam Krzysiek

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Lipca 2005, 13:46:37 »
Cytat: bol0
czesci JC (nie zamienniki).

Komplet NKK minus docisk ktory jest juz jakis inny   :bojjjjjjjjjj  bo nie NKK...
Docisk to juz jakies JC...:-(

W inter-teami maja komplet AISIN-a po ok niecale 400zl.!
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl