Autor Wątek: Autoalarm Champion Mark III  (Przeczytany 17551 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DAMIANO

• Gość
Autoalarm Champion Mark III
« dnia: 03 Grudnia 2004, 21:26:12 »
:roll: Dzisiaj w końcu rozszyfrowałem typ alarmu w mojej carolce.Myślałem,że to Concept20-5-instrukcjęprzesłała mi centrala CLIFFORDA[porządna firma] :aclap Po wyjęciu centralki okazało się,że to AVITAL CHAMPION MARK III :idea: i znowu jestem w punkcie wyjścia,ponieważ przy programowaniu według instrukcji Concept 20-5 rozprogramowały sięcałkowicie piloty :asmiliecry Może ktoś ma na to radę?!POOOMOCY!!!!! :modlitwa

kajjo

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Grudnia 2004, 10:26:05 »
Podajęprocedurękodowania pilota do centrali alarmu Avital Mark III:
1. Lokalizujemy wyłącznik serwisowy alarmu (mały, zazwyczaj czerwony przełącznik elektryczny) umieszczany najczęściej po prawej stronie pod deską rozdzielczą.
Zakładam że jak próbowałeś programować wg przysłanej instrukcji to go już zlokalizowałeś.
2. Wkładamy kluczyk do stacyjki, przekręcamy na ON i tak pozostawiamy
3. Wyłącznikiem serwisowym alarmu (przy włączonym zapłonie!) 13 razy dajemy sygnał załączony (przełączamy w pozycjęwłączony i po chwili wyłączony - syrenka alarmu za każdym przełączeniem powina dać sygnał - w sumie 13 dźwięków).
Uwaga:Jeżeli wyłącznik serwisowy jest w postacji przycisku to 13 razy go przyciskamy.
4. Po 13 dźwięku wciskamy największy (środkowy przycisk) na pilocie - syrenka potwierdzi sygnałem dźwiękowym przyjęcie pilota.
5. Wyłączamy zapłon i pilot powinien działać.
6. Kodowanie drugiego pilota przeprowadzamy w ten sam sposób - tylko oczywiście po 13 sygnale dźwiękowym wciskamy przycisk na drugim pilocie.

Jeżeli pilot nie chce siędokodować to pomóc może tylko serwis Clifforda - należy odesłać do nich pilota lub pilota z centralą alarmu. Układy elektryczne tego alarmu posiadają dożywotnią gwarancjęwięc naprawa powinna być bezpłatna.

DAMIANO

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Grudnia 2004, 14:11:18 »
Dziękujęza instrukcjęPILOTY DZIAŁAJĄ!!!Kiedyś próbowałem już tej metody na drugim pilocie lecz bez skutku.Prawdopodobnie teraz zaprogramowały siędwa piloty,bo wcześniej korzystając z tabeli wyprogramowałem pamięć wszystkich pilotów.
 :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aslyer  :aslyer  :aslyer  :aslyer  :aslyer  :aslyer  :aslyer  :aslyer  :aslyer  :aslyer
                              Jeszcze raz serdeczne DZIÊKI!!!

elvitos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Stycznia 2005, 02:11:52 »
moze troche dawno byl ten temat.. ale chcialem zapytac. macie moze schemat tego alarmu?? bo wlasnie cos mi siadlo. i elektryk nie chce popsuc calkowicie i potrzebuje schematu.

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Stycznia 2005, 10:55:52 »
Może cos bedzie tutaj: elektroda  - tylko musisz sie zalogowac na tym forum (ja sie nie logowalem wiec nie wiem czy tam to jest czy nie)

DAMIANO

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Stycznia 2005, 13:23:04 »
kiedy miałem problem z autoalarmem MARK III poprostu wysłałem email do centrali CLIFFORDA i na drugi dzień na moją pocztęprzyszła instrukcja w której znajduje sięrównież schemat instalacji-spróbuj zrobić tak samo.
www.clifford.com.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl