Cześć,
potrzebowałbym schematów instalacji elektrycznej, albo żeby chociaż ktoś mi powiedział jak podłączyć radio do instalacji ( bo stare jest jakoś dziko podpięte ). Kabelki od nowego radia są ładnie opisane, ale nie bardzo wiem gdzie mają być fizycznie podłączone.
czerwony ma iść do stacyjki, a przy stacyjce jest spora kostka i chyba koło 7 kabli ( jeżeli dobrze policzyłem ), nie wiem do którego miałbym się podpiąć.
żółty - zasilanie +, czyli jeżeli dobrze rozumiem to do skrzynki z bezpiecznikami tej w kabinie. Ze skrzynki wychodzą 4 wiązki przewodów( ofc wpięte w kostki ) czy ktoś może wie który kabel, albo chociaż która kostka zawiera kabel idący do radia?
czarny - masa, niby wiem że cała karoseria to masa, ale nie wiem gdzie miałbym to podłączyć żeby było zgodnie ze sztuką

PS.
Jeszcze takie pytanie techniczne, zasilanie do skrzynki z bezpiecznikami idzie od spodu, tak? a te wszystkie kabelki co wychodzą doprowadzają prąd ( + ) do urządzeń?
PS2.
Czy mogę sobie bezkarnie odłączyć klemy z AKU żeby gmerać w instalacji? Nic się nie stanie komputerkowi ( EFI ) ?