Autor Wątek: Dziwne zachowanie się skrzyni  (Przeczytany 10413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Dziwne zachowanie się skrzyni
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Kwietnia 2009, 22:12:31 »
Marcin miał na myśli to, że automat nie wykorzystuje możliwości silnika w 100% <diabel>

Nie, Marcin miał na myśli to, że automat nie da debilowi katować silnika.

Nie pozwoli mu wyprzedzać z 1000 obrotów, jechać na 5 biegu 40km/h z maksymalnie obładowanym autem, czy jechać 150 na 3 biegu, bo idi.ota nie słyszy, że silnik wyje, albo zapomniał, że biegów jest więcej, bo przez komórkę gada.

Automat nie spali sprzęgła, a nawet, jak kre.tyn wyłączy na autostradzie O/D i będzie cisnął do spodu, to nie zaszkodzi to silnikowi nadmiernie.

Może wyjaśni to trochę, dlaczego ostatnią Camry kupiłem 3VZ w automacie  <diabel> Automat zasili zapasy huty, a silnik się przeszczepi do mojej, jak mój już odda ducha ;)

pzdr
3VZ.pl

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Kwietnia 2009, 11:34:30 »
ja bym jeszcze tylko dodał że nawet prawidłowo eksploatowany silniczek w manualu też szybciej się zużyje ze względu na większy nacisk na panewki wskutek sztywniejszego sprzężenia kół z silnikiem
ale coś kosztem czegoś ;) spalanie :(

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Kwietnia 2009, 12:55:41 »
ja bym jeszcze tylko dodał że nawet prawidłowo eksploatowany silniczek w manualu też szybciej się zużyje ze względu na większy nacisk na panewki wskutek sztywniejszego sprzężenia kół z silnikiem
ale coś kosztem czegoś ;) spalanie :(

To już mi jakąś teorią spiskową zalatuje ;)

Ale zobaczymy, póki co "silniczek w manualu", mimo, że przez 420kkm był nieprawidłowo eksploatowany, ma obecnie 443, i o panewkach nie myśli ;)

pzdr
3VZ.pl

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Kwietnia 2009, 13:01:56 »
za to właśnie uwielbiamy nasze toyotki :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl