Autor Wątek: Dziwne odgłosy :)  (Przeczytany 4250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TRD

• Gość
Dziwne odgłosy :)
« dnia: 13 Grudnia 2004, 16:00:39 »
Zwracam siędo was bo nie mam pomysłów. Chodzi o to że jak na jedynce gwałtowniej ruszęto słychać taki dziwny odgłos zgrzytanie , tarcie (trudno to określić) myślałem że to opony po prostu ślizgają zie na ulicy  ale dzieje sie to zarówno na asfalcie jak i na piasku na oponach letnich i zimowych. Przeguby były zmieniane rok temu może to coś w skrzyni? I dzieje sie to tylko na pierwszym biegu.
« Ostatnia zmiana: 24 Kwietnia 2008, 09:26:15 wysłana przez Janmor »

Pigletto

• Gość
Dziwne odg³osy :)
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Grudnia 2004, 09:49:18 »
A może sprzęgło? Jak moje zdychało to na 1 biegu przy ruszaniu coś mi waliło pod maską. Też na początku myślałem że moze to koła kręcą w miejscu... Działo sięto zawsze na zimnym silniku, na ciepłym też było troszkęwyczuwalne ale o wiele mniej...  Po wymianie sprzęgła jest wszystko ok.

TRD

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Grudnia 2004, 14:02:33 »
możliwe bo sprzęgło mi siada tzn. jak wcisne pedał do jest normalnie ale jak puszcze to słychać pukanie mechanik mówił że to już zjechany docisk a na zimnym silniku 1 i 2 wchodzą jak w traktorze :P

Darecki

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Grudnia 2004, 23:34:20 »
Stuki słyszalne na "luzie " przy wyciśniętym sprzęgle a po wciśnięciu znikające to na pewno objawy zużytych łożysk na wałku sprzęgłowym... u mnie jest to samo .....naprawa to kosz około 400-500PLN (zależy od warsztatu)....buuuuu!!!!!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl