Magnatec syntetycznym olejem

w Polsce jest to nieuregulowane i o wszystkim można napisać, że jest syntetyczny, z czego producent skrzętnie korzysta dostosowując etykietę do kraju przeznaczenia
druga sprawa - co z tego, że na karoserii po otwarciu też mam napis, że Toyota zaleca olej Castrol? mam odrazu odbierać, że jest [cenzura] fajny? Castrol jak dla mnie ma ogromny potencjał, jest w stanie produkować olej dostosowany do jednego wyścigu, ma znakomitych specjalistów, ale dla zwykłych ludzi produkuje olej o przeciętnych parametrach i w dodatku ciągnie się za nim fatalna opinia. Popatrz w sieci jak to wszystko wygląda jak się zdejmie klawiaturę
Jeśli za 50zł więcej rocznie lub nawet nie mam olej o znacznie lepszych parametrach, które wynikają z karty charakterystyki i w dodatku nie ma o nim fatalnych opinii to go wybieram. Na Millersie (33zł za litr, więc taniej niż Lotos na stacji) przejechałem niewielki dystans, a już widzę, że ma inną barwę niż poprzednie, o wrażeniach akustycznych, itp. się za bardzo nie wypowiadam, bo za bardzo tego nie odczuwam, a międzyczasie zmieniłem istotne sprawy, który mogłyby wpłynąć na odbiór oleju, np. świece czy wymiana przepływomierza
z tego co wiem to dla Toyoty produkuje Exxon a nie Castrol, skąd wiedza, że to Castrol robi?
I znowu czepiasz się pisząc "młodzi specjaliści", masz jakiś kompleks?