Autor Wątek: Problem z suwanymi drzwiami  (Przeczytany 21462 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Andy111

• Gość
Problem z suwanymi drzwiami
« dnia: 19 Grudnia 2004, 21:48:57 »
Witam,
Czy mieliście już problem z suwanymi drzwiami? Chodzi mi o problem z otwieraniem i klinowaniem sięna bolcu od zamka. Jak do tego podejć? czy rozbierać drzwi? które elementy da sięzregenerować i gdzie, a co trzeba wymienić? Czy jest jakaś inna opcja na te części niż Toyota?
Pozd
Andy

eltech

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Grudnia 2004, 01:01:15 »
Andy, u mnie jest coś takiego, że trzeba mocno trzepnąć suwanymi żeby sięzamknęły bo inaczej kontrolka pokazuje że są drzwi otwarte i brzęczyk drze mordę. Jeśli coś pomoże Ci książka to podjedź do mnie to sobie zerkniesz. Tylko jest po Angielsku. Jakby co to dzwoń od 7.30 do 24.00 pod nr. 505-172-260. Daleko nie będziesz musiał jechać tylko do Ząbek. :-DD

marekkub

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudnia 2004, 15:47:27 »
Ja też z tym sięborykam. Przyczyna wytarty bolec - już nie jest okrągły, a poza tym brak tulejki pewnie teflonowej umożliwiającej poślizg. Doraźnie założyłem miedzianą tulejkę, jest lepiej, ale daleko do doskonałości. Całość operacji na 1godz.

Marek

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Grudnia 2004, 22:25:27 »
Byłem dziś w Toyocie i magicy zdjagnozowali tak: Wszystkie rolki (górna, dolna, i środkowa) zużyte i do wymiany, koszt około 650 -700 netto!!! Ale najlepszy numer jest z ogranicznikami do drzwi przednich. Z ciekawości zapytałem ile może kosztować, myślęsobie 50 -60 bo to Toyota, ale cena przerosała moje oczekiwania 307 netto za sztukę!!!!!!!!!!!!!!! To dobiero cena za kawałek blaszki, chyba że jest powlekana platyną !!!!!!??????? Czy nie macie jakiegoś goścai który by coś takiego regenerował? A może jakieś namiar na używkęw dobrym stanie???????????
Pozd
Andy

eltech

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Grudnia 2004, 02:28:24 »
Andy a z czego te rolki są wykonane bo może je tak u kogoś doturlać ( dotoczyć )

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Stycznia 2005, 03:39:19 »
Już naprawiłem!!!!!!! Przy okazji świetny namiar na warsztat w Warszawie na Racławickiej WOCAR Za 690 złotych naprawili mi:
- suwane drzwi TERAZ PO PROSTU SIÊ LEKKO OTWIERAJĄ i nawet mój 6-cio letni syn bez ŻADNEGO problemu otwiera drzwi!!!!!
- ręczny (wymiana bębno-szczęk
- zrobili mi podgrzewanie lusterek
- ograniczkiki do obu drzwi
W Toyocie za same części do suwanych drzwi było 650 netto!!!!!
Naprawdęgorąco polecam ten warsztat!!!!!!!!!!!!

eltech

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Stycznia 2005, 13:47:47 »
Witaj Andy w nowym roku, a co do warsztatu to i ja siętam chyba w styczniu wybiorę

marekkub

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Stycznia 2005, 20:42:57 »
Andy napisz co dokładnie i jak zrobili ci te drzwi, oraz jak długo to trwało. Moja prowizorka niezbyt jest trwała. Też chętnie bym zrobił to na lux.

Pozdrawiam
Marek

eltech

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Stycznia 2005, 20:48:44 »
Tak tak właśnie Marek to kiedy jedziemy ? może jakąś xniżkęzałatwimy bo to już przecież hurt :-DD

Andy111

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Stycznia 2005, 23:24:50 »
W drzwiacch dorobili mi łożyska (tzn chyba dopasowali jakiś zamiennik) poprawili tor suwania drzwi, dorobili tuleje, spasowali całość tak że werszcie działa jak należy. Peewnie czynności było wiećej bo mechanik robił to prawie cały dzień. Co do reszty to jeszcze zrobili mi podgrzewania lusterek (kto ma to wie jaki to przydatny w zimie element) robil mi jeszcze ręczny i poprawiali mocowanie wachacza bo skrzypiał. Całość trwała półtora dnia.
Naprawdęwarto do nich podjechać bo to w większoścoi kolesie którzy pracowali w Toyocie więc sie znają. Do tego jak dla mnie blisko i ceny tez sa OK.
Pozd
Andy

eltech

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Stycznia 2005, 00:22:15 »
dzięki za info i najlepszego w Nowym Roku oby nam siępsuły jak najmniej  :-DD

marekkub

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Stycznia 2005, 23:20:05 »
No to o ile zrobili to fachowo (mam po wielu różnych doświadczeniach awersje do mechaników) to OK. Znaczy sięczas pokaże. Co do czasu to długo dosyć, ale jeśli dobrze to warto czekać. Niestety teraż żona jeździ Previą do pracy, ja co najwyżej naprawiam i czas jest dosyć ważny. A co do zniżki to w sumie powinna być, bo po pierwsze hurt, po drugie z polecenia - trzeba pytać. Ale marzy mi sięwarsztat specjalizujący sięw Previ (mający dostęp do części i fachową wiedzę) :anarty .

Pozdrawiam
Marek

eltech

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Stycznia 2005, 00:35:05 »
Marek gdyby tak było to raz na jakiś czas gotów byłbym i na ślask pojechać gdyby taki warsztat z wąską specjalizacją był

marekkub

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Stycznia 2005, 22:10:00 »
No właśnie. Może w Polsce gdzieś jest taki. No choćby namiastka, w którym naprawiano więcej niż kilka Previ. Tak więc jest tu pole do popisu dla warsztatów.  :roll  :roll

eltech

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Stycznia 2005, 23:54:49 »
Ciekawe gdzie oni są  :-DD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl