Nadziwić się nie mogę tym spalaniem, mam 1,8 automat i przy jeżdzie po mieście spala mi 12,5l/100, autostrada to 9l/100 - Wasze osiągi są wręcz niewiarygone przy tym co mi auto wykazuje
Widzę, że kolega też z Krakowa, więc zapraszam na spotkanie. Wyświetlacz można obejrzeć. Zwróć uwagę, na kilka czynników które podałem, które moga mieć istotny wpływ.
quote author=aw link=topic=23614.msg307602#msg307602 date=1270664658]
Nadziwić się nie mogę tym spalaniem, mam 1,8 automat i przy jeżdzie po mieście spala mi 12,5l/100, autostrada to 9l/100 - Wasze osiągi są wręcz niewiarygone przy tym co mi auto wykazuje
nie wierz bajki opowiadają, jeśli chodzi o spalania to ludziska zawsze fantazjują, praw fizyki nie oszukasz. auto na beni z automatem, duża powierzchnia czołowa, waga >1600kg i pali mu 5,... - bzdury!!!
mi z silnikiem diesela 2.0 d4d bierze w mieście 7,8- do 8,6 a wtrasie średnio 6,5-7,5 a im na benzynie mniej???

[/quote]
Mam wszystkie rachunki za paliwo od nowości (3 miesiące dopiero) i na każdym jest podany przebieg, który w sumie daje aktualny przebieg samochodu, tak więc można przeliczyć. Czy mam zrobić ksero i wysłać. Spalanie wychodzi mi mniej więcej o litr więcej niz dane katalogowe więc tak jak się spodziewałem. Skrzynia CVT powoduje oszczędność w stosunku do manualnej zwłaszcza w mieście.
Polecam opcje edycji postów
Scaliłem
Eddie