Autor Wątek: Carina GTi ratowanie czy wymiana przedniego zawieszenia.(F)  (Przeczytany 22418 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Odp: Carina GTi ratowanie czy wymiana przedniego zawieszenia.(F)
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Marca 2011, 19:25:10 »
Nie wiem w jaki sposób mozna zmienic mocowanie samej maglownicy skoro sanki sa prawie identyczne i wysokosci raczej nie zmienisz.

Offline GTi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Marca 2011, 11:18:36 »
Przerabiałem już temat maglownicy u mnie też rzucało samochodem. Wina jest tak jak już pisałeś maglownicy, jednak nie zamontujesz jej w oryginalne sanki GTI bo nie pasuje trzeba też wymienić dodatkowo sanki z GLi.

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Marca 2011, 19:00:07 »
Przerabiałem już temat maglownicy u mnie też rzucało samochodem. Wina jest tak jak już pisałeś maglownicy, jednak nie zamontujesz jej w oryginalne sanki GTI bo nie pasuje trzeba też wymienić dodatkowo sanki z GLi.

Jezeli jesteś w stanie to napisz czym się różnią te maglownice,skoro w obu sankach nie spełniają swojej roli.

Offline GTi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Marca 2011, 17:12:09 »
Żeby to wszystko działało trzeba zarówno zakupić sanki i maglownicę z GLI z prostego względu maglownica GLI ma inne mocowania w sankach niż GTI. Maglownice różnią się konstrukcyjnie, nawet w katalogu części mają one różne numery więc na pewno różnią się budową np trybami czy co tam jest w środku  :D Specem nie jestem ale wiem z własnego doświadczenie, że do póki nie wymieniłem to miałem problem z samochodem

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Marca 2011, 20:58:53 »
Zgodzę się z faktem ze maglownica jest ustawiona na nieodpowiedniej wysokości w stosunku do sworznia piasty,natomiast w żadnym przypadku nie wpłynie na zmiany jej konstrukcja wewnetrzna lub nawet rodzaj i punkt mocowania.

Mysti

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Marca 2011, 08:07:38 »
Otóż nie chodzi o samą maglownice tylko o jej mocowanie. Ja do sanek z GLi dorobiłem mocowanie pod maglownice z GTi i to mocowanie właśnie podnosi maglownice bo GTi jest niżej posadzone niż GLi. Na całe szczęście mocowanie które dorobiłem (dwie blaszki przyspawane) da sie łatwo zdemontować jak zdobende maglownice od GLi w dobrym stanie. Tylko jedna myśl mnie przeraża a mianowice rozbieranie znowu prawie całego przodu żeby wymienić tą maglownice. Orientuje sie ktoś ile mogą mi za tą usługe powiedzieć u mechanika? A z faktu wiem że maglownice od GLi mają więcej ząbków przez co trza się więcej nakręcić. W GTi pełny skręt na prostych kołach to jakieś 1,2 obrotu w GLi prawie 2. Raczej logiczne GTi to ala sportowa wersja. Ale co dziwne to moje GTi teraz siedzi niżej na zawiasie od GLi niż na fabrycznym a powinno być odwrotnie.

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Marca 2011, 19:49:59 »
... Ale co dziwne to moje GTi teraz siedzi niżej na zawiasie od GLi niż na fabrycznym a powinno być odwrotnie.

Zauważyłem to podczas przekładania sprężyn między kolumnami GTi i GLi.GTi ma dosyć mocna zciśnięte sprężyny i dlatego zawieszenie jest dosyć sztywne i posiada mniejszy skok,a autko stoi nieco wyżej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl