plamm, ok. Ale liczy się to co jest dzisiaj, a różnice nie są wielkie. Ja kupowałem używanego Aurisa rok temu, wtedy jeszcze nie możliwe było kupno używanych Golfa czy Mazdy 3 obecnej generacji w przyzwoitych pieniądzach, ponieważ były to zbyt świeże modele. Zamiast podstarzałych już generacji wcześniej wspomnianych aut kupiłem Aurisa, nie żałuję. Spisuje się dobrze, jest wygodny i nie mam z nim żadnych kłopotów. Ja wiem, że to jest forum Toyoty zrzeszające przede wszystkim sympatyków tejże marki, ale trochę obiektywizmu nie zaszkodzi. Gdybym tak jak rok temu, dzisiaj miał wydać ok. 50 tys. na samochód na pewno nie byłby to Auris. Nie dlatego, że jest zły ale dlatego, że konkurencja jest jeszcze lepsza.
A co do koła dwumasowego, dpf-u czy rozrządu na pasku to koszty wymiany tych elementów na przestrzeni wielu lat (robiąc te 15-20 tyś rocznie) nikogo nie powinny zrujnować.Tym bardziej, że być może wcale nie będziesz musiał ich wymieniać bo po prostu zdążysz auto sprzedać do tego czasu. W zamian dostajesz przyjemniejszy w eksploatacji samochód. Coś za coś jak to zwykle w życiu bywa. Moim zdaniem warto.