Autor Wątek: Radio w Yarisie (F)  (Przeczytany 44473 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Woytek

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Sierpnia 2004, 13:52:33 »
Pionka polecam .. zmieniłem posstawowy model kasetowy na dosyć wysoki model Blaupunkta i uważam, że pionki maja ładniejszy bas (bardziej mieki) ale to też kwestia ustawienia, więc teraz jest ok. Jeżeli chodzi o Sony, to odradzam, miałem stycznośc z kilkoma  CD (nie samochodowymi) i zawsze padal laser po krótszym lub dłuzszym okresie (to samo z Aiwą ale podobno to to samo co Sony).
Wiec jak kogoś nie stac na Alpine to Pioneer lub JVC (też są niezłe) z Blaupunkta jestem dosyć zadowolony ale to juz kwestia gustu.

Jackal

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Sierpnia 2004, 14:01:19 »
Cytat: Woytek
...to samo z Aiwą ale podobno to to samo co Sony

Obecnie Aiwa i Sony to jeden koncern, Sony przejęło Aiwę. Co ciekawe na niektórych rynkach Aiwa plasowana jest wyżej niż Sony. Bardzo często Sony opracowuje nowy model, a Aiwa za jakiś czas pokazuje model już poprawiony pod swoją nazwą :-)

Radek

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Sierpnia 2004, 14:43:35 »
Z tego co wiem JVC ma niektóre podzespoły od Alpine.

Temat morze jezeli nie zamierzasz inwestowac w CA to smiało morzesz kupic JVC Kenwood pionek blaupunkt i całą reszte. Podejrzewam ze na seryjnych głosnikach nie poczujesz zbyt duzej róznicy w brzmieniu. Widzisz kazdy ma inne zdanie na ten temat i cięzko cokolwiek doradzic w tej kwesti jeden chwali to drugi cio innego. Najlepiej kup to co ci sie spodoba i bedzie w zasiegu Twoich finansów, pobawisz sie nim powiedzmy pół roku i wymienisz na inna  marke i tak dalej po jakims czasie dojdziesz do wniosku ze znalazłes marke która ci odpowiada i moze to własnie bedzie SONY :mrgreen:

Woytek

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Sierpnia 2004, 15:20:30 »
Racja, bez głosników nie ma efektów wg. niektórych dobre głosniki i instalacja to 80% sukcesu - ale to trochęprzesada bo radio tez sie liczy, jednak coś w tym jest.

Jackal

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Sierpnia 2004, 15:43:40 »
Cytat: Radek
Najlepiej kup to co ci sie spodoba i bedzie w zasiegu Twoich finansów, pobawisz sie nim powiedzmy pół roku i wymienisz na inna marke i tak dalej po jakims czasie dojdziesz do wniosku ze znalazłes marke która ci odpowiada ...

Tylko takie zmienianie co pół roku spowoduje ciągłe dokładanie do sprzętu, w dodatku jak tu sięprzyzwyczaić i polubić?

CoOljaCk

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Sierpnia 2004, 17:37:12 »
ja sobie pare dni temu kupilem pioneerka p5100R-B do yarka i roznica miedzy tym radiem a orginalnym to niebo a ziemia :)

Radek

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Sierpnia 2004, 20:32:14 »
Jednotka sterująca tez jest wazna ale przy seryjnych głosnikach to az tak duzego znaczenia nie ma.

kalan

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Sierpnia 2004, 01:48:27 »
Jezeli Cie stac na ALPINE to biez bez wahania - lepszej jednostki nie znajdziesz :)
Ja do swojego Yarisa planuje wstawic Pioneer'a DEH7600, radyjko w przyzwoitej cenie i z szerokimi mozliwosciami. Do Alpina (mowa o nowkach) trzeba dolozyc minimum 500zl - gratis glosniki na przod  :wink:
Bez wymiany przedniego zestawu szkoda kasy na nowe radio ....
Co do Sony'ego hmm....... w poprzednim autku mialem CD tej firmy - jakosc dzwieku niezaciekawa (szum w glosnikach przy wyciszeniu), odczyt z plyt masakra (kazda nawet niewielka dziura i juz przeskok, gubienie sie lasera). Juz 2 raz Soniacza nie kupie :) Moze wyzsze modele sa OK, ale odstawiam je na bok ... (moj nie byl z najnizszej polki)
Godne uwagi sa jeszcze JVC i CLARION, Panasonic'a tez nie polecam (moim zdaniem wykonanie budzie wiele do zyczenia).

Pozdrawiam

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Sierpnia 2004, 15:46:57 »
Pioneery sa ok - mam swój już 3 lata i gra (funkcji sporo)  :mrgreen:

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Artur

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Sierpnia 2004, 09:25:38 »
Hmmm....
Czytając posty z tego wątku zauważam, że zdecydowanie najlepszą opinią cieszy sięAlpine oraz że wart uwagi jest także Pioneer i JVC (czyżby nikt nie miał Nakamichi?  :mrgreen: )

Nie wiem na ile takie podejście jest słuszne, ale wydaje mi się, że po założeniu względnie taniego odtwarzacza CD (czyli jakiś podstawowy Pioneer) można pokusić sięo rozbudowęsystemu przez zakup samej końcówki mocy, bez wymiany odtwarzacza.
Więc może takie rozwiązanie jest lepsze?

GAK

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Sierpnia 2004, 11:15:34 »
tylko czy podstawowy pionek bedzie mial pre out na wzmacniacz... ;) raczej tak... ale warto sie upewnic.
g.

kalan

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Sierpnia 2004, 13:13:50 »
Cytat: Artur

Czytając posty z tego wątku zauważam, że zdecydowanie najlepszą opinią cieszy sięAlpine oraz że wart uwagi jest także Pioneer i JVC (czyżby nikt nie miał Nakamichi?  :mrgreen: )

Moj kolega ma Nakamichi, wymienil go za Soniacza, ktorego ja odziedziczylem :) Po zamontowaniu byl bardzo ....... rozczarowany !!! Trudno bylo wyczuc rzeczywista poprawe dzwieku w aucie, gral podobnie do tego Soniacza. Fakt, ze pod wzgledem ustawien jest lepszy ale jak patrze na niego to za ta cene mozna kupic naprawde wysoki model Pioneera lub uzywanego Alpine, podobne parametry no i o niebo lepszy design  :wink:
Wiem, ze wyglad to nie wszystko ale Nakamichi szczegolnie mi sie nie podobaja :)
Radio bylo kupione z 2 reki, moze dlatego nie ma az takiej roznicy (kto wie jaka ma przeszlosc), a cd chodzi jakby chcialo a nie moglo :)

Cytat: Artur

Nie wiem na ile takie podejście jest słuszne, ale wydaje mi się, że po założeniu względnie taniego odtwarzacza CD (czyli jakiś podstawowy Pioneer) można pokusić sięo rozbudowęsystemu przez zakup samej końcówki mocy, bez wymiany odtwarzacza.
Więc może takie rozwiązanie jest lepsze?

Wszystko zalezy jaki chcesz osiagnac efekt, jakiej bedziesz sluchal muzyki, itd.
Dla innych wystarczy sam 'tuning' seryjnego odtwarzacza, inni po takim zabiegu i odsluch od razu poleca do sklepu po nowa jednostke :)
Moim zdaniem lepiej kupic inne radio niz sie bawic w przerobki seryjnego, jezeli w serii masz kasete to nia ma sie nawet nad czym zastanawiac :)

Pozdrawiam

GAK

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Sierpnia 2004, 14:05:36 »
... ten temat jest juz stanowczo zbyt dlugi... kilka ostatnich postow malo wnosi do sprawy... ale mimo wszystko sie dopisze ;)

sledzac ten temat gdzie wiekszosc od gory do dolu pojechalo po jakosci dzwięku sony, lacznie ze mna ;) postanowilem ze jednak wymienie jednostke centralna.

kupilem pionka deh 4400R czy jakos tak...  
dzisiaj zamontowalem... i musze przyznac ze roznica jest wieksza niz sie spodziewalem... wiedzialem ze sony to nie to... ale nie sadzilem ze az tak bardzo nie to !!!
mialem cdx-ca700x swojego czasu jeden z najwyzszych modeli... mial nawet equalizer z 7 ustawieniami.  myslalem ze ten wysoki model moze sie rownac z przecietnymi pionkami...  bardzo sie pomylilem...
jedyne czym sony przewyzsza pioneera to zdejmowana ramka...  (bo do yarka tylko bez ramki wchodzi) pionek mial przymocowana na sztywno ogromna ramuche... musialem lutownica topic i pilnikiem do paznokci wyrownac....
g.

pankuba

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Sierpnia 2004, 15:14:18 »
Ja również zdecydowanie polecam Pionka (choc widzę, że nie trzeba bo koledzy sami wiedzą co dobre  :wink: ) Miałem dwa modele ze środkowej półki (jeden to był jeszcze KEH) i byłem naprawdęzadowolony z jakości dzwięku i ilosci opcji ustawień oraz stosunku do ceny.

Przy nich niestety seryjne radyjko to trochępadaka, ale przynajmniej nie trzeba nosić go w torbie po skepach. 8)

stolmar1

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Października 2004, 22:12:37 »
Polecam CLARIONY! Miałem dwa i były super. Szkoda że ukradli.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl