Autor Wątek: dedykowana nawigacja do Auris  (Przeczytany 178809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
Odp: dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #270 dnia: 09 Października 2019, 19:06:05 »
Ten Sharp to tylko 7 cali no i aby słuchać radia cyfrowego to trzeba dokupić specjalny moduł z dodatkową anteną. W sumie to ten bardziej "chiński" Max 6 bardziej do mnie przemawia. :)

Czyli szukamy dalej :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: 09 Października 2019, 19:40:31 »

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #272 dnia: 09 Października 2019, 19:44:47 »
@czp, ma jeszcze przetwornik dzwieku i tuner Philipsa
@pireus
Ale to 1 Din z wystajacym tabletem.

Ja znalazlem jeszcze cos takiego
https://autonawigacje.pl/pl/p/Dedykowana-radionawigacja-GPS-Android-dla-Toyota-Auris-2015-FL/3736

https://radiocar24.pl/pl/p/Toyota-Auris-2015r.-w-gore-po-Facelifting-u-Corolla-2016r%2C-Camry-2016r%2C-Mirai-2016r%2C-Prius-2016r%2C-Sienna-2015r%2C-Tacoma-2015-ACS-9008MA-9-Cali-Android-8-CPU-8x1.5GHz-Ram-2GHz-Dysk-32GB-Ekran-HD-MultiTouch-OBD2-DVR-DVBT-BT-Kam-DVD/2619

Pewnie tez chinol

Chyba trzeba odwiedzic jakis dobry sklep CarAudio (chociaz na dln slasku tez z tym bida) i dopasowac cos. Na nawigacji mi tak nie zalezy (mam trlefon). Najbardziej zalezy mi na jakosci sprzetu, jakosci dzwieku i androidzie
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2019, 19:54:51 wysłana przez ojciecmajster »
Spalanie - Motostat.pl

pireus

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: 09 Października 2019, 19:53:08 »
Ale to 1 Din z wystajacym tabletem.
Jest do zabudowy. zobacz zdjęcia.
Z wystającym tabletem jest ten zestaw
https://sklephadron.pl/multimedia-na-windows/5319-stacja-multimedialna-alpine-ilxf903d.html
Fajnie wygląda w RAV-ce
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2019, 19:58:42 wysłana przez pireus »

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #274 dnia: 14 Października 2019, 16:46:31 »
Na innych forach samochodowych szukałem informacji nt. dobrego car audio. Sporo osób polecało pod fabryczne radia takie głośniki  Audio System X165EM EVO2+MDF. Podobno bardzo dużo wyciągają z fabrycznego radia i jakość dźwięku jest niesamowita.
Spalanie - Motostat.pl

Offline jeffmills

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #275 dnia: 14 Października 2019, 18:40:44 »
Witam
Potrzebuje radio do Aurisa 2009r
Zależy mi na: ekran dotykowy, kompatybilny z Iphonem, muzyka przez bluetooth z telefonu, zestaw głośnomówiący, dobra jakość dźwięku
Pozdrawiam i czekam na wasze propozycje !

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #276 dnia: 15 Października 2019, 00:36:13 »
Czy do GMS AMC 9015 jest/będzie aktualizacja do Androida 9? Dla modelu 9401 pojawiła się http://www.gms.pl/pl/aktualizacja-oprogramowania/

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #277 dnia: 15 Października 2019, 13:22:51 »
Na razie nic mi nie wiadomo.
Poza tym 9401 po aktualizacji działa prawie identycznie - tzn wykastrowali wybieranie głosowe z kierownicy :(

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #278 dnia: 29 Października 2019, 10:08:19 »
Od kilkinastu dni zgłębiam temat Caraudio :) Niestety ciężko znaleźć jest jakiekolwiek opinie użytkowników nt. stacji AMC. Prawdą jest, że nie jest to pospolity chińczyk, ale stacja ma już jakieś tam certyfikaty na Europę. Zasięgnąłem opinni pewnego gościa, który od lat 90` zajmuje się car audio (Hornhagen - Wrocław). W jego ocenie stacja jak najbardziej spełni rolę Androidowego gadżetu w aucie, a podzespoły, podobnie jak w GMS, które miał okazję parę razy montować, są poprawnej jakości. ALE.....jak on stwierdził, jest to poprostu tablet do którego wsadzono jako taki procesor dźwięku i końcówki mocy, a jakość dźwięku będzie porównywalna do fabrycznego radia. Jeśli oczekuję się poprawy dźwięku, należy rozglądać się za markowymi produktami (Alpine, Pionner, czy Kenwood - ale nie z tych tanich za 500 zł .
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2019, 10:10:00 wysłana przez ojciecmajster »
Spalanie - Motostat.pl

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #279 dnia: 29 Października 2019, 10:49:31 »
Mam okazję 3 miesiące testować stację GMS AMC 9015, zacznę od plusów:
+ wykonanie - wszystko pasuje i dobrze wygląda
+ dźwięk - wbudowany korektor dzięki któremu można poprawić brzmienie - na moje oko gra nieco lepiej od fabrycznej stacji
+ wyświetlacz/dotyk - wydaje mi się że w fabrycznej stacji dotyk działa bardziej precyzyjnie
+ nawigacja - testowałem Google Maps i Automapę - bez problemów
+ informacje o ciśnieniu w oponach
+ kamera cofania, czujniki parkowania tył, info z klimatyzacji - w porządku
+ wifi - bez problemów

Minusy:
- bluetooth/mikrofon - w niskich prędkościach jest w porządku, ale w autostradowych rozmówcy ciągle proszą o powtórzenie bo nie mogą nas zrozumieć
- radio - czułość jest dobra, ale funkcja auto śledzenie działa w cały świat. Przełącza na inne częstotliwości na których jest sam szum albo zupełna inna rozgłośnia. Podczas jazdy słuchasz np RMF MAXXX, a po chwili wskakuje Radio Maryja, WaWa albo jeszcze coś innego. Nie pomaga manualna zmiana czułości.
- wbudowany odtwarzacz muzyki - często dodawał 20 - 40 sekund ciszy na końcu utworów
- obsługa USB - włożenie pendrive'a 16/32 GB FAT32/NTFS zapełnionego w około 4 GB muzyką powoduje, że odtwarzanie (player wbudowany/foobar2000/aimp) zaczyna przerywać przez około 2 minuty. Dodatkowo przy większych plikach podczas doczytywania z pamięci stacja wydaje dziwne odgłosy (na moje ucho jakieś świerszczenie/popiskiwanie)
- zdarzało się że przy włączonym BT i przejściu do odtwarzacza muzyki utwory odtwarzały się, ale w głośnikach była cisza. Pomagała próba nawiązania rozmowy i przerwania jej albo rozłączenie BT

Moja subiektywna opinia: uważam że nie warto inwestować. Potrzeba trochę czasu żeby wszystko dobrze poznać/przetestować w różnych sytuacjach.
Aktualizacji do tego modelu na razie nie ma i nie wiadomo czy będą.

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #280 dnia: 29 Października 2019, 11:46:32 »
I to jest rzeczowa i obiektywna opinia. Wiadomo, że handlarze zawsze ubarwią swój produkt i raczej nie mają czasu na to, aby solidnie przetestować sprzęt. Ja upatrzyłem na razie takie radyjko ALPINE IVE-W560BT, ale boli że nie ma możliwości odtworzenia plików .flac. Szukamy zatem dalej.
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2019, 11:48:57 wysłana przez ojciecmajster »
Spalanie - Motostat.pl

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #281 dnia: 30 Października 2019, 11:30:36 »
Popytałem trochę w sklepach car audio o jakieś radia do Corolli/Auris.
Wiecie, że nie produkują ramek/maskownic dla tego modelu? Podobno uniwersalne radia nie mogą być podłączone, ponieważ tracimy jakieś funkcję sterowania: zapewne czujniki parkowania, czas oświetlenie wnętrza po wyłączeniu zapłonu. Dlatego nikt nie robi takich ramek bo nie ma sensu. Pewien sklep poradził mi, aby zamiast kupowania wątpliwej jakości chińczyków, zainwestować w dobrej klasy wzmacniacz, jeśli chodzi tylko o jakość dźwięku, a androidowe aplikacje zostawić sobie na telefonie ;)

Spalanie - Motostat.pl

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #283 dnia: 03 Listopada 2019, 13:09:27 »
to samo radio jest na stu innych ofertach pod innymi brandami i można ponizej 300 dolców kupić ;)

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #284 dnia: 03 Listopada 2019, 16:09:19 »
to samo radio jest na stu innych ofertach pod innymi brandami i można ponizej 300 dolców kupić
Co o nich myślisz jako fachowiec...?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl