Autor Wątek: dedykowana nawigacja do Auris  (Przeczytany 178786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline joloxx9

• Toyot Leżący
  • *
Odp: dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #375 dnia: 24 Października 2020, 17:50:01 »
Nawigacja działa ok ale zdarzają  się jej zwiechy i resety. Podstawowa wersja androida 9 bez możliwości aktualizacji (jak to u Chińczyka)
Chińczyka? A te stacje właśnie nie są dużo lepsze od byle Chinoli i z tego co czytałem w Polsce są robione?

Ok mechu odezwę się bo chciałbym to fabryczne zmienic.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #376 dnia: 24 Października 2020, 18:15:56 »

Na pewno obraz jest gorszy jak na oryginale.
Nie ma się co dziwić - obraz z kiepskiej fabrycznej kamery wyswietlany jest na duzo wiekszym ekranie na ktorym widac wiecej niedoskonalosci.
Nie pisałem o wielkości ekranu tylko o rozdzielczości obrazu i szumach. Ta sama kamera na oryginalnym zestawie daje zdecydowanie lepszy obraz na pewno bez szumów.

Dodatkowo wymagany jest konwerter magistrali Can do obsługi przycisków kierownicy,
Nieprawda - przyciski w aurisie są analogowe - interface can nie jest potrzebny by działały.
[/quote]
A to wyczytałem w instrukcji obsługi:
W wersji z interfejsem CAN-BUS nie występuje powyższa procedura SWC, sterowanie z kierownicy
odbywa się cyfrowo bezpośrednio przez szynę CAN.

Radio FM słabsze jak oryginał
W jakim sensie słabsze bo czułość ma co lepsza.
[/quote]
Nistety nie u mnie. Na pewno gorzej dopasowana antena ponieważ podczas ruchu pojazdu stacje zanikają w sposób uniemożliwiający ich normalny odbiór. Dodatkowo praktycznie nie działają alternatywne częstotliwości potrafi się przestroić na inną stację. Dla przykładu na oryginalnym radio mogłem z RMF dojechać na wieś a na gmsie już za Krakowem zanikało.

Podstawowa wersja androida 9 bez możliwości aktualizacji
Pierwsze wersje miały 8 - potem była aktualizacja do 9.
Więc jest możliwość aktualizacji ale czy 10 będzie tego nie wiem.
[/quote]
Lepiej żeby nie było. Bo każde podniesienie wersji powoduje większe problemy. A tak poważnie nie chodzi o cyferki tylko poprawienie błędów.

[/quote]
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2020, 18:26:04 wysłana przez JurekL »
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #377 dnia: 24 Października 2020, 18:21:31 »
Nawigacja działa ok ale zdarzają  się jej zwiechy i resety. Podstawowa wersja androida 9 bez możliwości aktualizacji (jak to u Chińczyka)
Chińczyka? A te stacje właśnie nie są dużo lepsze od byle Chinoli i z tego co czytałem w Polsce są robione?

Niestety to wyrób z Chin. (jak "Manta", i 90% całej elektroniki)
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2020, 18:26:32 wysłana przez JurekL »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #378 dnia: 24 Października 2020, 19:50:37 »
Nistety nie u mnie. Na pewno gorzej dopasowana antena ponieważ podczas ruchu pojazdu stacje zanikają w sposób uniemożliwiający ich normalny odbiór. Dodatkowo praktycznie nie działają alternatywne częstotliwości potrafi się przestroić na inną stację.
Kiedy kupowałes tą 9915?

Niestety to wyrób z Chin. (jak "Manta", i 90% całej elektroniki)

Jest znacząca różnica pomiędzy "chinczykami" a produktami na rynek europejski produkowanym w chinach.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #379 dnia: 24 Października 2020, 20:00:39 »
Nistety nie u mnie. Na pewno gorzej dopasowana antena ponieważ podczas ruchu pojazdu stacje zanikają w sposób uniemożliwiający ich normalny odbiór. Dodatkowo praktycznie nie działają alternatywne częstotliwości potrafi się przestroić na inną stację.
Kiedy kupowałes tą 9915?

W lipcu br

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #380 dnia: 25 Października 2020, 13:42:41 »
Dziwne  - nigdy nie słyszałem by tak się działo a sam w fotce mam GMSa.
Jedyny raz jak się af pogubił to gdy wracałem z Berlina - ale to zrozumiałe bo tam przy granicy zasięg jest słaby.

Offline Luto

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #381 dnia: 08 Grudnia 2020, 21:07:36 »
Mechu, prośba o krótkie info.
Jaki zestaw zaproponujesz (i ile on by kosztował u Ciebie z montażem) do aurisa 2017 hybryda TS, kamera, navi, kpl czujników parkowania

To czego mi obecnie brakuje to car play, do którego byłem przyzwyczajony w dotychczas użytkowanej astrze. Toyota, jak większość aut ma zwaloną książkę adresowa, nie przenosi ulubionych, ciężko znaleźć osobę do której chce zadzwonić.

Czy masz mocno obłożone terminy?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #382 dnia: 09 Grudnia 2020, 12:24:42 »
W przyszłym tygodniu bede wiedział czo jest dostępne.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #383 dnia: 11 Grudnia 2020, 15:54:30 »
OK - mam dostępne 9915 do aurisa po FL.
Jest wersja 2GB, 4GB, 4GB + LTE.
Cena z montażem od 1799 do 2199,-
Can + interface kamery to 200,-

Do wyboru do koloru.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #384 dnia: 18 Grudnia 2020, 12:00:54 »
Właśnie leci do mnie stacja 2 din z aliexpress 3/32 GB , nie jest to Dasaita . Zobaczymy po montażu jak przyjdzie . Najważniejsze , że ma swój port do karty SIM i nie trzeba robić hot spota .

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Offline Luto

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #385 dnia: 19 Grudnia 2020, 18:53:55 »

Do wyboru do koloru.

Odezwę się po świętach, może po nowym roku.

Zobaczę kiedy premia wpadnie ;-)

Offline Tomaszek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #386 dnia: 31 Grudnia 2020, 09:13:02 »
U mnie od kilku dni siedzi Dasaita HA-2161H-MAX10-CP-HD-AHD z Canbus. Kupione na Aliexpress ale "majfrend" zakombinował coś z wysyłką, żeby paczka ominęła urząd celny. Tym sposobem cała akcja trwała tydzień i kosztowała 1360zł.
 Montaż na parkingu pod blokiem przy użyciu nasadowej dziesiątki z przedłużką i grzechotką, śrubokręta i pilnika do zrobienia fasolek w blachach mocujących. Najwięcej roboty jest z przeciąganiem kabli od mikrofonu i anteny GPS bo ubzdurało mi się zamocować je w rogach szyby. Kabla od mikrofonu wystarczyło na styk, GPS ma zapasu ze 2 metry. Kable USB w schowku pasażera. Ogólnie montaż bez problemu. Wszystko po złożeniu leży jak trzeba.

Zacznijmy od d... strony-oryginalna kamera cofania działa. Dodatkowo można ustawić chyba 3 szerokości wyświetlanych kresek oznaczających gabaryt zewnętrzny samochodu i są wyginające się przy kręceniu kierownicą linie trajektorii jazdy (wiecie o co chodzi;-) ) Można też ustawić, że nie będzie żadnych linii. Gratis dali kamerkę na przód! Jeszcze jej nie zamontowałem bo chciałem najpierw uruchomić centralę.

Ekran IPS w rozdzielczości 1280x720, procesor RK3399, Dual Cortex-A72 + Quad Cortex-A53, 64-bit, 4GB RAM, 64GB ROM, Android 10. Filmy 4k z Youtube idą bez szemrania. Elegancki obraz. Z USB filmy też czyta bez zająknięcia-na pierwszy ogień poszedł "Kevin sam w domu" (a jakże!) w trakcie podróży do rodziny na święta.  Dźwięk względem oryginału mocno na plus.  Płynność działania nawigacji też jest niesamowita. Wybieranie adresu głosem, w trasie z nudów można pogadać z asystentem google;-) Wyświetlają się informacje o klimatyzacji, o otwartych drzwiach, jest słupkowy raport o zużyciu paliwa ale beznadziejny względem oryginału. Schemat przepływu energii działa tak samo ale nie jest taki ładny jak toyotowski. Sterowanie z kierownicy działa z tym, że jest możliwość konfiguracji który przycisk za co ma odpowiadać  i to na dwa sposoby-krótkie naciśnięcie to jedna funkcja a długie jakaś inna. Mam w kołach oryginalne czujniki ciśnienia powietrza i na ekranie wyświetla się ciśnienie! Muszę upuścić powietrza by sprawdzić, czy to nie jest tylko jakaś fabryczna stale wyświetlana wartość. Na ekran chcę kupić szkło hartowane ale coś nie bardzo mogę znaleźć. Kupiłem też interfejs OBD, nainstalowałem różnych aplikacji i mam na ekranie obrotomierz, temperaturę chłodziwa i inne takie. Muszę się pilnować bo strasznie rozprasza to wszystko uwagę i raz już prawie zaliczyłem dzwona.

Na dniach zamontuję przednią kamerę. A potem jeszcze jedną z nagrywaniem obrazu. A potem moduł internetowy żebym nie musiał hotspota włączać w telefonie. A potem tuner TV. Wyjście HDMI tak smutno wisi z tyłu nie podłączone więc już oglądam się za ekranami do wpakowania w zagłówki i podpięcie ich do tego wyjścia. Mam zabawkę na długi czas:-P

Jestem bardzo zadowolony z tego sprzętu. Polecam niezdecydowanym.
« Ostatnia zmiana: 31 Grudnia 2020, 09:17:03 wysłana przez Tomaszek »

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #387 dnia: 31 Grudnia 2020, 13:36:25 »
Jakie opcje widzisz samochodu ?
Czujniki w kołach pokazują ciśnienie czy również temperaturę ?
Możesz wrzucić zrzuty różnych opcji ekranów ?
Opcje typu regulacja czujnika zmierzchu itp pozostały ? Czy może jest ich więcej ?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Offline Tomaszek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #388 dnia: 03 Stycznia 2021, 23:33:25 »
Temperatury w kołach nie ma-do tego trzeba mieć inne czujniki. Ustawianie głośności różnych mediów to kilka pozycji do tego balans między radiem a nawigacją albo nawigacja i telefon...Ustawień jest multum i jeszcze przez wszystkie się nie przebiłem. Widziałem za to ustawianie różnych czujników i dźwięków przez OBD i któryś tam program. Zrobię fotki to zapodam.Muszę najpierw przeczytać jak to zrobić :o

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #389 dnia: 12 Stycznia 2021, 15:20:28 »

Do wyboru do koloru.
Ceny spadły o 100,- na każdej opcji.
Czyli najtańsza wersja z montażem to 1699,-