Autor Wątek: Bezpańskie wtyczki, kolory kabli i samotne białe żagle - czyli Camry oczami MARKA100  (Przeczytany 50888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Dobre,no ale manuale tak mają że im kick down wisi <diabel>

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
Witam.
Dziś wymieniałem żarówkę z prawej strony Camry eu, 3vz-fe. Żeby było trochę łatwiej, wyjąłem zbiornik na płyn do spryskiwaczy. Co się później okazało, pojawiła się taka wtyczka:

Jest zabrudzona, jakby nie była nigdzie wpięta. I tu pytanie, do czego ewentualnie ona jest? Czy mogę ją swobodnie zostawić?

Coś nie tak ze zdjęciem, tutaj link:
http://imageshack.us/photo/my-images/39/20120310142604.jpg/
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2012, 17:32:57 wysłana przez sonczyk »

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Na fotce trochę niżej od głównego winowajcy,jest zdaje się 2 część wtyczki.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Na pierwszy rzut oka wygląda jak wtyczka od silniczka regulacji wysokości reflektora.
Jedno jest pewne, jak skośnookie nie przewidywały podpięcia jakiejś wtyczki to wsadzali w nią zaślepkę. Zatem wychodzi na to, że ta wtyczka była kiedyś do czegoś podpięta.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
W mojej klempie regulacji świateł brak.Wersja USA,1993,V6,XLE. Ale wyposażenia w Kamrakach jak zdążyłem zauważyć,bez połówki nie rozbierzesz.

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
Jutro jeszcze raz wyjmę zbiorniczek i spokojnie popatrzę.
 Te wtyczki poniżej, są już wpięte.

Fakt, kitajce jak coś robią, to raczej solidnie ;)

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Podaj kolor i ilość kabli.Sprawdż podłączenia do pompy ABS. Sprawdziłem u siebie,taka wtyka(Kolor i rozmiary) podłączona jest właśnie do pompy ABS.(Podłączone są 2 białe wtyki pokażnych rozmiarów,czarne pomijam) Musisz jednak podać kolor i ilość kabli,by móc stwierdzić to na 100 procent.
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2012, 10:46:12 wysłana przez MAREK100 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Na pierwszy rzut oka wygląda jak wtyczka od silniczka regulacji wysokości reflektora.

I właśnie tym jest  :good:

Jedno jest pewne, jak skośnookie nie przewidywały podpięcia jakiejś wtyczki to wsadzali w nią zaślepkę.

W Camry nigdy tak nie było. Wtyczki od nieobecnej klimy, wentylatora, tempomatu, regulacji świateł, czy spryskiwaczy reflektorów nie były niczym zaślepiane, a jedynie wtyczki od tempomatu i regulacji świateł były zasmarowywane jakimś maziwem.
3VZ.pl

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy

Fakt, kitajce jak coś robią, to raczej solidnie ;)

Kitajce, to o ile pamietam z lekcji rosyjskiego, chinczycy i chyba z ta solidnoscia to niekoniecznie ;)
Pozdro
Tom

Poprawiłem cytowanie. M
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2012, 15:25:14 wysłana przez marcinm »
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
Tak sądziłem, że ktoś się dopatrzy :) Powiedzmy, że uogólniłem troszkę, podciągając wszystkie skośne oczka do kitajców ;) Pewnie dlatego, że któryś z przedmówców użył sformułowania, które chciałem napisać.
Pozdrowionka!

Ps. dzięki Marcinm za konkretne określenie rodzaju wtyczki. 

Francuz

• Gość
Witam,

Podczas grzebania w mojej camry znalazłem odczepiony kabelek. Auto stało jakiś czas i teraz nie chce mi odpalić. Męczę się z nią ale na razie bezowocnie :(
Może ktoś mógłby pomoc?

Toyota camry 2.2 rok 92 automat kombi wersja usa

Kuba
« Ostatnia zmiana: 19 Marca 2012, 14:03:54 wysłana przez Francuz »

Robsajson

• Gość
Wygląda jak wtyczka silniczka krokowego LPG.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Trzeba poczekać na Marcina,diagnoza będzie bez pudla.Osobiście cieszy mnie fakt iż "Camry oczami Marka100"na coś się przydaje. Uczę się 3vz-fe,o 2,2 pojęcia nie mam,więc nie pomogę.(Ku własnej satysfakcji, mam 3 lużne wtyki, nawet Marcin nie wie gdzie je wetknąć <diabel>) a silnik pracuje jakby wyszedł prosto z fabryki.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Na pewno nie jest to żadna fabryczna wtyka. Skłaniam się ku opinii Roba, że to wtyka od krokowego, albo jakiegoś innego ustrojstwa, związanego z gazem.

Jakie masz objawy z tym "nie chce odpalić" ? Paliwo i iskra są ?
3VZ.pl

Robsajson

• Gość
jeżeli wtyczka wygląda tak samo jak ta poniżej,to na 99% jest właśnie od instalki LPG.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl